Skive-virksomheder gjorde stort indtryk på finansministeren

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

’Imponerende’, ’supergodt’, ’gennemtænkt’, ’meget ambitiøst’ og ’verdensførende’ var nogle af de ord, finansminister Kristian Jensen (V) i går satte på sine besøg her på Skiveegnen.

Med ham hele vejen var borgmester Peder Christian Kirkegaard, direktøren for teknisk forvaltning i Skive Kommune Thomas Lindberg og formanden for Venstre i Skive, Kenneth Enggrob.

Første stop på dagens rute var den grønne erhvervspark GreenLab Skive. Der stod den administrerende direktør Steen Harding Hintze og projektdirektør Christopher Sorensen sammen med formanden for Energifonden, Stig Christensen, klar til at tage imod. Sammen gav de ministeren en orientering om, hvordan arbejdet med GreenLab skrider frem.

Det var en storsmilende finansminister, der kom ud fra mødelokalet og tog imod tilbuddet om at komme tættere på byggepladsen, hvor flere virksomheder er under opførelse. Blandt andre Quantafuel Skive, der kommer til at omdanne plasticaffald til syntetisk diesel, verdens første søstjernefabrik Danish Marine Protein, hvor man vil lave søstjerner om til proteinpulver til brug i økologisk dyrefoder og Nomi4s, der er i gang med at bygge en ny genbrugsstation.

- Det er virkelig imponerende, hvor mange processer, der er integreret her i GreenLab, sagde Kristian Jensen, mens han kiggede ud over den 18 hektar store byggeplads.

- Mange steder tænker man, at man gør noget godt for den grønne omstilling ved at vælge vedvarende energi fra for eksempel solceller eller vind. Det er også godt og vigtigt at tænke i de baner, men her i GreenLab går man jo skridtet videre. Her er det hele gennemtænkt, påpegede han og henviste til, at overskudsvarmen fra den ene virksomhed kan bruges i den ved siden af. Der bliver derfor tale om en form for lukket kredsløb, hvor intet går til spilde.

- Det her er også et supergodt og meget ambitiøst eksempel på, at vi kan noget i Danmark, som man ikke kan andre steder. Tænk, at GreenLab har tiltrukket en norsk virksomhed som Quantafuel – det kommer bestemt ikke af sig selv. Her har der været en villighed at satse på den grønne omstilling, der også kan blive en vækstmotor for egnen med flere højt kvalificerede arbejdspladser.

Han understregede også, at det ’muligvis’ var noget, man fra statens side skulle gå ind og støtte i endnu højere grad.

- Potentialet i et projekt som GreenLab er kæmpestort. Måske skal det have hjælp til at blive stort nok. Nu handler alt jo ikke kun om uddeling, men om at skabe mulighederne for, at udviklingen kan ske. Det er noget, vi fra regeringens side vil have fokus på.

Også besøget hos virksomheden N.C. Nielsen var lidt af en øjenåbner for ministeren.

- De færreste ved, hvor Balling ligger på et landkort. Men så kommer man hertil og oplever, at der ligger en virksomhed som N.C. Nielsen, der er verdensførende på sit felt, sagde han.

N.C. Nielsen er i dag landets største leverandør af gaffeltruck og specialmaskiner. De har også en stærk position på markedet for førerløse truck. N.C. Nielsen udgør kun én af aktiviteterne i N.C. Nielsen Gruppen A/S, hvor også Scantruck er med. Samlet set forventer man i koncernen, der har i alt 400 medarbejdere, en omsætning på 1,6 mia. kr.

- Regeringen har en målsætning om at få skabt et Danmark i balance. Det gør virkelig indtryk, når jeg hører, at en stor virksomhed som NC Nielsen tiltrækker højtuddannede medarbejdere fra steder som Århus og Kolding. Derfor må vi fra regeringens side også have et større fokus på infrastruktur i denne del af landet. Vi skal ikke kun se på eksempelvis E45 og Limfjordsmotorvejen. Hvis vi skal have et land, der hænger sammen, må vi også kigge på vejene til og fra Skive.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard var meget tilfreds med dagens ministerbesøg, der sluttede af med frokost hos N.C. Nielsen.

- Det har været vigtigt for os at vise finansminister Kristian Jensen erhvervsparken GreenLab med et stort potentiale set både i et nationalt og internationalt perspektiv. Her på Skiveegnen har vi muligheden for at vise, hvordan virksomheder løser nogle af morgendagens store energiudfordring i forhold til lagring af energi, udnyttelse af den samlede energiproduktion og forretningsudviklingsmetoder, der gør det muligt at genanvende affald, så det bliver en ressource i stedet for et spildprodukt, siger han og tilføjer:

- Vi er glad for de flotte ord finansministeren satte på besøget og håber regering og folketing også fremover vil være med til at løfte GreenLab op i et internationalt udstillingsvindue for grøn omstilling.

Borgmesteren var også glad for at have ministeren med på besøg hos N.C. Nielsen i Balling:

- Det understreger endnu engang, hvor mange spændende og udviklingsorienterede virksomheder vi har på Skiveegnen. Og det blev i en god og konstruktiv dialog understreget, hvor vigtigt det er, at infrastrukturen fra vores område til motorvejsnettet bliver forbedret markant. Det vil være afgørende for at fastholde den positive udvikling blandt vores virksomheder.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk