Skive Kommune fortæller gode historier på Folkemødet

NYHEDER:

Gennem fire årtier har Skive Kommune arbejdet strategisk med energi- og klimainitiativer. Kommunen arbejder fortsat med grøn omstilling, og nu mere ambitiøst og strategisk end nogensinde før.

Sammen med Sønderborg Kommune deltager Skive Kommune i debatten ”Klar i spyttet om bæredygtighed i Skive og Sønderborg” fredag den 15. juni klokken 16.30-17.30 i Landdistrikternes Fællesråds telt.

"Især transporten har en stor post i Skive Kommunes CO2-udledning, så her er det rigtig vigtigt, at vi får sat gang i nogle indsatser, hvor vi kan inddrage vores borgere og virksomheder." siger Teresa Rocatis, projekt- og teamleder, Energibyen Skive.

Netop nu er Skive Kommune ved at revidere og udvikle sin Energi- og Bæredygtighedsstrategi, som fremhæver fire spor. Der er fokus på en grønnere transport, det indebærer fx at få flere til at cykle og benytte sig af samkørselsordninger samt mere bæredygtige drivmidler, fx biogas. Kommunen vil omstille til grønnere energiformer, fx solceller og vindmøller, vi skal alle sammen være bedre til at sortere affald og genanvende ressourcer, og bygninger og huse skal energioptimeres fx gennem isolering.

- Især transporten har en stor post i Skive Kommunes CO2-udledning, så her er det rigtig vigtigt, at vi får sat gang i nogle indsatser, hvor vi kan inddrage vores borgere og virksomheder, siger Teresa Rocatis, som er projekt- og teamleder i Energibyen Skive.

Med to biogastankstationer i Skive, som den eneste by udover hovedstadsområdet, og 11 biogasdrevne busser er der som borger og virksomhed i hvert fald et godt grundlag for at komme til at køre grønnere. Selv har Skive Kommune knap 50 køretøjer, der er biogasdrevne.

Alternativ landsbyudvikling
Skive Kommune deltager også aktivt i Landdistrikternes Fællesråds telt den 16. juni kl. 12-13. Fokus er på udvikling af Fursundegnen, når kunstnerne Lene Noer og Birgitte Ejdrup Kristensen fortæller om kunst og kultur som driver for lokal udvikling.

"Vores udgangspunkt og metode for at skabe GRASSLANDS og de enkelte kunstværker er inddragelse af borgerne. Vi er katalysatorer og sætter rammen, så vi sikrer den kunstneriske kvalitet, men det er borgerne, der driver processen." fortæller Birgitte Ejdrup Kristensen, kunstner, GRASSLANDS

De to står bag projektet GRASSLANDS, som har bragt nyt liv, stolthed og international opmærksomhed til Fursundsegnen.

Birgitte Ejdrup Kristensen mener, at kunst kan være med til at generere positiv udvikling i landsbyerne:
- Vores udgangspunkt og metode for at skabe GRASSLANDS og de enkelte kunstværker er inddragelse af borgerne. Vi er katalysatorer og sætter rammen, så vi sikrer den kunstneriske kvalitet, men det er borgerne, der driver processen. Jeg kan se en enorm positiv effekt af de her forløb. Først og fremmest er der skabt et internt socialt fællesskab i byerne og imellem de fire byer. Men vi har samtidig oplevet, at det har givet byerne stor opmærksomhed udefra, og folk har fået et mere nuanceret billede af de her steder – og måske kommer de endda på besøg. Det generer stolthed blandt beboerne, og de får pludselig selv øje på, hvilke kvaliteter deres sted faktisk har.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk