Skive Kommune fortæller gode historier på Folkemødet

Foto: Birgitte Ejdrup Kristensen
NYHEDER:

Gennem fire årtier har Skive Kommune arbejdet strategisk med energi- og klimainitiativer. Kommunen arbejder fortsat med grøn omstilling, og nu mere ambitiøst og strategisk end nogensinde før.

Sammen med Sønderborg Kommune deltager Skive Kommune i debatten ”Klar i spyttet om bæredygtighed i Skive og Sønderborg” fredag den 15. juni klokken 16.30-17.30 i Landdistrikternes Fællesråds telt.

"Især transporten har en stor post i Skive Kommunes CO2-udledning, så her er det rigtig vigtigt, at vi får sat gang i nogle indsatser, hvor vi kan inddrage vores borgere og virksomheder." siger Teresa Rocatis, projekt- og teamleder, Energibyen Skive.

Netop nu er Skive Kommune ved at revidere og udvikle sin Energi- og Bæredygtighedsstrategi, som fremhæver fire spor. Der er fokus på en grønnere transport, det indebærer fx at få flere til at cykle og benytte sig af samkørselsordninger samt mere bæredygtige drivmidler, fx biogas. Kommunen vil omstille til grønnere energiformer, fx solceller og vindmøller, vi skal alle sammen være bedre til at sortere affald og genanvende ressourcer, og bygninger og huse skal energioptimeres fx gennem isolering.

- Især transporten har en stor post i Skive Kommunes CO2-udledning, så her er det rigtig vigtigt, at vi får sat gang i nogle indsatser, hvor vi kan inddrage vores borgere og virksomheder, siger Teresa Rocatis, som er projekt- og teamleder i Energibyen Skive.

Med to biogastankstationer i Skive, som den eneste by udover hovedstadsområdet, og 11 biogasdrevne busser er der som borger og virksomhed i hvert fald et godt grundlag for at komme til at køre grønnere. Selv har Skive Kommune knap 50 køretøjer, der er biogasdrevne.

Alternativ landsbyudvikling
Skive Kommune deltager også aktivt i Landdistrikternes Fællesråds telt den 16. juni kl. 12-13. Fokus er på udvikling af Fursundegnen, når kunstnerne Lene Noer og Birgitte Ejdrup Kristensen fortæller om kunst og kultur som driver for lokal udvikling.

"Vores udgangspunkt og metode for at skabe GRASSLANDS og de enkelte kunstværker er inddragelse af borgerne. Vi er katalysatorer og sætter rammen, så vi sikrer den kunstneriske kvalitet, men det er borgerne, der driver processen." fortæller Birgitte Ejdrup Kristensen, kunstner, GRASSLANDS

De to står bag projektet GRASSLANDS, som har bragt nyt liv, stolthed og international opmærksomhed til Fursundsegnen.

Birgitte Ejdrup Kristensen mener, at kunst kan være med til at generere positiv udvikling i landsbyerne:
- Vores udgangspunkt og metode for at skabe GRASSLANDS og de enkelte kunstværker er inddragelse af borgerne. Vi er katalysatorer og sætter rammen, så vi sikrer den kunstneriske kvalitet, men det er borgerne, der driver processen. Jeg kan se en enorm positiv effekt af de her forløb. Først og fremmest er der skabt et internt socialt fællesskab i byerne og imellem de fire byer. Men vi har samtidig oplevet, at det har givet byerne stor opmærksomhed udefra, og folk har fået et mere nuanceret billede af de her steder – og måske kommer de endda på besøg. Det generer stolthed blandt beboerne, og de får pludselig selv øje på, hvilke kvaliteter deres sted faktisk har.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. november 2018, 12:20
Har du fået stjålet din mountainbike i Skive- eller Struer-området, er der nu håb for, at du kan få den tilbage.
5. november 2018, 13:00
Fredag den 16. november kl. 16:00 tændes byens juletræ og byens nye julebelysning. I år kommer Paw Patrol også forbi og underholder.
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
15. november 2018, 08:00
To prisbelønnede journalister er debutanter som skribenter i årets udgave af Skivebogen, som bringer syv lokalhistoriske fortællinger spredt over 6000 år fra Skive, Salling og Fjends.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring