Skive er foregangskommune indenfor biogas

Foto: TR Consult
NYHEDER:

I Skive kommune har man i flere år arbejdet med den grønne omstilling og i den forbindelse blandt andet brug af biogas.

Mange kender i den forbindelse til det meget omtalte Greenlab Skive. Men faktisk er biogassen langt mere nærværende i kommunens dagligdag, idet mange af Skive Kommunes køretøjer benytter sig af biogas. Dette var en af de ting, der kom frem, da Skive var vært for en stor skandinavisk konference om biogas i november måned.

Allerede i forbindelse med den officielle åbning af biogaskonferencen kunne Skive Kommunes fungerende borgmester Preben Andersen (DF) berette om mange tiltag indenfor biogas i kommunen. Han fortalte blandt andet om de 54 kommunale køretøjer, som i dag kører på biogas.

Efterfølgende var det en stolt Preben Andersen, der kunne uddybe vognparkens indhold. Det drejer sig blandt andet om administrationens køretøjer og 15 handicapbusser, som hver kan rummer 15-17 personer.

Foruden køretøjerne, har Skive Kommune 2 biogastankstationer, så der løbende kan tankes med biogas.

En af de virksomheder, der leverer biogas i Skive Kommune er Madsen Bioenergi, som også holdt oplæg under biogaskonferencen. Denne virksomhed har et af de første biogasanlæg i Danmark, som opgraderer biogassen til bio-naturgas og sender det ud i naturgasnettet i fuld skala. Under konferenceoplægget fortalte man om erfaringerne med anvendelse af halm og dybstrøelse til at optimere processen og få mere biogas ud af biomassen.

Konferencen kom naturligvis også ind på Greenlab Skive, hvor det meste af 2. dagen var reserveret til den officielle åbning og en fremvisning af det ambitiøse projekt, hvor de første 100 udenlandske mio. kr. allerede er investeret. Greenlab Skive har også biogas som et væsentlig omdrejningspunkt, hvor blandt andet et omfattende samarbejde mellem lokale leverandører af biomasse og udenlandske investorer er ved at falde på plads.

For Skive Kommune er det dog ikke nok at være blandt de førende i Danmark indenfor biogas. Man vil være blandt de førende internationalt. Og begrundelsen for dette kom Preben Andersen ind på i sin åbningstale: ’Vi er gode i dag. Men vi skal spille os i Champions League indenfor biogas. Og det skal vi, fordi vi kan og fordi vi vil’, udtalte han.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. december 2017, 14:00
Formanden for SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter oplyser, at SET pr. 1. januar 2018 har ansat Uffe Frovst som direktør for organisationen.
12. december 2017, 10:00
Skive Kommune og Region Midtjylland går sammen om markante forbedringer ved Sundhedshuset på Resenvej i Skive.
14. december 2017, 15:00
Gråsten Salater tilbagekalder Rema1000 Mayonnaise, da der er risiko for skimmelvækst i produktet.
15. december 2017, 12:00
Skive Trav´s formand Geert Olesen blev onsdag aften ringet op af Edith Færch Christensen og fortalte at hendes mand, Kresten gerne vil donere et beløb til Skive Trav.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring