Røde Kors i Skive: Vi mangler møbler og køkkenudstyr til studiestart

NYHEDER:

Tusindvis af unge starter inden længe på et nyt studie og skal flytte hjemmefra eller i ny bolig.

De mangler måske en sofa, en seng eller potter og pander. Men det kan være en dyr affære at flytte. Derfor opfordrer Røde Kors nu alle til at rydde op i boligen og donere møbler og køkkenting, som kan få nyt liv i et andet hjem.

”Vi tager meget gerne imod alt, der kan gøre glæde hos de unge studerende, der snart har brug for nye ting til hjemmet,” siger Jørgen Noer, der er frivillig leder af Røde Kors-butikken på Viborgvej i Skive.

Genbrug hitter blandt unge
Genbrug er et hit blandt danskere – især de unge. En analyse foretaget af Advice for Røde Kors viser, at unge mellem 18 og 35 år er dem, der går mest i genbrugsbutikker. Og 2017 blev det hidtil bedste år for genbrugsbutikkerne i Røde Kors med et overskud på over 65 millioner kr. Stigningen afspejler en voksende interesse for at aflevere og købe brugte ting. Og Røde Kors forventer, at især møbelsalget vil stige yderligere op til studiestart.

”Vi får allerede mange fine møbler og genstande fra folk, men vi vil gerne modtage endnu mere, så flere unge har mulighed for at skabe sig et billigt og hyggeligt hjem. De unge hos os efterspørger især den bløde sofa, et lille spisebord, tallerkner og bestik samt viskestykker. Så det vil vi rigtig gerne modtage endnu mere af i vores genbrugsbutik,” siger Jørgen Noer.

Møbler bliver til nødhjælp
Donationerne af brugte møbler er med til at gøre de studerendes hjem til deres helt eget og bidrager med både charme og sjæl, men det gavner også miljøet og mennesker, der har brug for hjælp:

”Når folk donorer møbler eller andre genstande i vores genbrugsbutikker, så gavner det på flere områder. De studerende får mulighed for at købe unikke og SU-venlige møbler til deres nye bolig. Og pengene fra disse møbler gavner mennesker, der har brug for hjælp i Danmark og ude i verden. Det er bare super for alle parter,” siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk