Rejsegilde Quantafuel og Ginnerup

Foto: Mette Johnsen
NYHEDER:

Vi har i dag en massiv udfordring med plastaffald. Flere steder ser vi, hvordan plastik hober sig op, forurener i havene og for en del af de forskellige plast-typer er vores eneste mulighed i dag, afbrænding eller deponi.

Hos den norske Virksomhed Quantafuel har man udviklet en teknologi, som løser en del af problemerne med plast. Her kan man genanvende affaldsplast til syntetiske produkter, som vil kunne anvendes i forskellige industrier, og der var grund til fejring, da man sammen med entreprenørvirksomheden Ginnerup A/S holdt rejsegilde. For de mange inviterede bød arrangementet både på inspirerende taler og den traditionelle hotdog.

Gæsterne fyldte kun en smule i den nyopførte produktionshal hos Quantafuel som udgør mere end 2000m2 og er 11 meter høj. Der var i dagens anledning sat et telt op inde i fabrikshallen. Teltet stod side om side med de 4 store pyrolyseovne, som hver måler 18 meter i længden og skal ændre affaldsplastikken til gasform. Hver pyrolyseovn er kun en af de mange hovedkomponenter, som udgør den samlede fabrik. I løbet af februar 2019 vil destillationstårnet, som måler 22 meter i højen, blive leveret direkte fra Schweiz.

Fra talerstolen beskrev Kjetil Bøhm, CEO hos Quantafuel, hvordan de oplever en enorm opmærksomhed fra hele verden. Han forventer, at fabrikken i GreenLab Skive bliver Quantafuels kommercielle showcase. Han fortalte også, hvordan de allerede nu har planer om at tredoble kapaciteten i Skive, da de her har både viden, kompetente medarbejdere, opbakning og politisk velvilje samt adgang til store mængder plastaffald.

I det specialdesignede produktionsanlæg kan man genanvende plastaffald til en række high quality, low carbon produkter, der blandt andet kan anvendes som brændstof i transportsektoren. ”Vi kommer blandt andet til at producere syntetisk brændstof, som vi forventer vil kunne bidrage til en mere grøn transportsektor” fortæller Rasmus Kærsgaard, Plant director for Quantafuel Skive. ”Vores råmateriale er affaldsplast, som ellers ville være gået til forbrænding eller deponi, og i den optik mener jeg, at vi er med til at optimere samfundets ressourceforbrug” forsætter Rasmus Kærsgaard.

Intelligent genanvendelse
Produktionsanlægget vil modtage 60 ton plastaffald om dagen som genanvendes til 15-16 millioner liter brændstof om året. Dette sker samtidig med, at miljøpåvirkningen i form af udledning af CO2 fra produktionen vil være 90% mindre sammenlignet med traditionel brændstofproduktion. På samme måde udleder det rene syntetiske brændstof mindre NOX, SOX og partikler gennem udstødningen, end almindeligt brændstof ville gøre.

Et yderlige miljømæssigt fortrin er Quantafuels partnerskab i den grønne erhvervspark GreenLab Skive, hvor de blandt andet vil bidrage med overskudsvarme til det interne net, symbiosenettet.
”Det er fantastisk for Quantafuel at nå denne milepæl. En virkelig interessant virksomhed. Genanvendelse af materialer er kritisk for at sikre den cirkulære økonomi. Quantafuel er en stærk first mover i det felt – på globalt plan. Kombinationen af genanvendelse og grøn energi – så har vi et af svarerne på fremtidens grønne energi- og ressourcesystem. Det er det vi arbejder med i GreenLab.” siger Christopher Sorensen, der er Commercial Director for GreenLab Skive.

Hos Quantafuel bliver 2019 i særdeleshed et interessant år: ” Vi forventer at starte produktionen op i juni og
glæder os meget til at komme i gang” siger Rasmus Kærsgaard, han fortsætter ”Det bliver spændende at få
anlægget i gang og se de første produkter fylde vores lagertanke”.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
26. juni 2019, 09:00
Salling Group tilbagekalder et parti Tahiti vaniljestænger. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring