Region Midtjyllands Landsbypris 2018

NYHEDER:

Traditionen tro, kårer Region Midtjylland igen i 2018 årets landsby. Med anerkendelsen følger 150.000,- kr., som lokalsamfundet frit kan disponere over.

På Skiveegnen har tidligere vindere været Rødding i 2012 og Glyngøre i 2015. Sidste år blev Durup kommunens kandidat, men det var landsbyen Nr. Nissum, der løb med sejren. Hvis du mener jeres landsby kan tage konkurrencen op, så læs videre.

Kriterierne for at kunne komme i betragtning til indstilling og ultimativt blive kåret er:

  • Fremgang i indbyggertal eller at en negativ udvikling er vendt.
  • Gennemførte og igangsatte større projekter og initiativer, der viser nye veje til fornyelse og udvikling, ikke nødvendigvis fysiske investeringer.
  • Sanering, fornyelse og forbedring af det fysiske miljø i landsbyen.
  • Et stærkt engagement og samarbejde mellem borgerne, foreningslivet, erhvervslivet, kommune og andre aktører f.eks. med en stor frivillig indsats og bidrag med private midler.
  • Landsbyen har trodset særligt vanskelige vilkår f.eks. nedlæggelse af arbejdspladser, offentlig service m.m.
  • Gennemført en særlig indsats i forhold til energi og/eller miljø eller fødevareudvikling eller øvrige regionale erhvervsmæssige styrkepositioner.
  • Udvikling baseret på en planlagt udviklingsindsats. Der lægges vægt på, at der er tale om en udvikling indenfor de seneste 3-5 år.
  • Et tæt samarbejde med nabolandsby(er) om fælles faciliteter, arrangementer m.m., således at prisen kan tildeles to eller flere landsbyer.

Et forslag skal indeholde en fyldestgørende beskrivelse af landsbyen og dens udvikling således at forslaget forholder sig til de ovenstående otte kriterier. 

Det er ikke nødvendigt at leve op til samtlige bedømmelseskriterier, men jo mere I som landsby kan genkende jer selv i, desto større er jeres chance for at løbe med æren og pengene.

Forslaget på min. 5 sider sendes i Word- eller pdf-format til udviklingskonsulent Peter Steens, senest mandag d. 6. november 2017.

For yderligere information kan der rettes henvendelse til udviklingskonsulent Peter Steens, pets@skivekommune.dk, Tlf.: 9915 5513 / 3120 9833

Tidsplan:

16. november: Kandidat/kandidater sendes til LAG Skive-Viborgs bestyrelse

23. november: Bestyrelsens afgørelse returneres til Skive Kommune

30. november: Landsbyudvalget orienteres om LAG Skive-Viborgs indstilling

4. december: Tidsfrist for LAG Skive-Viborgs indsendelse af kandidater fra hhv. Skive og Viborg kommuner.

Den endelige afgørelse træffes af Regionsrådet bistået af det Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling. Afgørelsen ventes at blive truffet i feb. 2018 og prisen vil officielt blive overrakt april-maj 2018.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk