Politiske samtaler og folkelige festligheder skal endnu engang sætte Skiveegnen på Landkortet

- Vi skal have vist Skiveegnen fra sin pæne side overfor hele Danmark, uden det er en salgstale, fortæller ”pedel” og projektleder på SkiveMødet, Søren Vester.
Foto: Skivemødet
- Vi skal have vist Skiveegnen fra sin pæne side overfor hele Danmark, uden det er en salgstale, fortæller ”pedel” og projektleder på SkiveMødet, Søren Vester.
NYHEDER:

Da SkiveMødet havde sin debut i maj i år, var det bl.a. Kristian Thulesen Dahl, Thomas Blachman, Bertel Haarder og lokale Rosa Kildahl, som gæstede Jenle og Den Lyserøde Sofa og debatterede temaer af politisk karakter på både lokalt og nationalt niveau.

- Jenle var et politisk kraftcenter i gamle dage og derfor den dag i dag den perfekte ramme for meningsudvekslinger om et Danmark i balance. Lige nu arbejder styregruppen, med Søren Vester i spidsen, på ”den svære to’er”, som er berammet til at finde sted fra torsdag 2. til lørdag 4. maj 2019.

SkiveMødet er tre dage med samtaler og meningsudvekslinger. Målgruppen er lokalbefolkningen i bred forstand: Skoleklasser, erhvervsdrivende, kulturaktører og andet godtfolk. Med den forventede brede vifte af samtaler vil der være noget for alle. Programmet er fastlagt af Branding Skiveegnen i tæt samarbejde med Christian Have.

- SkiveMødet er et talerør for at få et ”Danmark i balance”, som også skal sætte egnen på mediernes landkort og skabe opmærksomhed om alt det positive, der udgår herfra – det være sig nye initiativer inden for erhverv, bæredygtighed, kultur og oplevelser, såvel som de muligheder, der knytter sig til et liv på Skiveegnen, fortæller Poul Pedersen, direktør på Thise Mejeri og formand for Branding Skiveegnen ApS.

Branding Skiveegnen ApS, som er motoren bag SkiveMødet, består af en række erhvervsfolk, som har hjerte for Skiveegnen og anpartshaverne i selskabet er lokale virksomheder, som vil Skive og omegn. Det er også disse - samt Skive Kommune og Spar Vest Fonden - der sammen finansierer en folkelig fejring af egnen, som Skive ødet. 
- Vi skal udnytte denne folkelige festlighed, som en brandingplatform til at skabe en god, fælles oplevelse for egnens borgere og til at formidle Skive som et attraktivt sted for bosætning og investeringer, fortæller Poul Pedersen, som selv er bosat i Thise.

Den svære to’er
Selvom første afvikling af SkiveMødet var en stor succes og målene for andet år allerede blev indfriet i maj i år, så må styregruppen ikke hvile på laurbærrene:

- I år er det den svære to’er. Folk har store forventninger, som vi skal sørge for at indfri og de få ting vi kæmpede med sidste år, skal vi løse i 2019, fortæller Søren Vester, projektleder på SkiveMødet – eller ”pedellen” som han selv vælger at kalde sig.

Ét af de initiativer, der er taget i anden afvikling af SkiveMødet, er et tættere samarbejde med Skive Handel og hvor ’Open by Night’ indgår som en del af SkiveMødets aktiviteter.

- Vi er glade for at Skive Handel vil være med, og at Henrik Lindbjerg er kommet med i styregruppen. Det giver et tættere og mere naturligt samarbejde med byens butikker og bymidte, som jo er her, vi skal have folk til at mødes, fortæller Søren Vester.


- Men SkiveMødet er ikke kun et lokalt arrangement. Det er en tretrinsraket, hvor bevågenheden første år er lokalt, andet år nationalt og tredje år internationalt, fortæller Søren Vester.

- Vores kernebudskab er at give en større bevågenhed til et ”Danmark i balance” og herved vise mulighederne i det gode liv på landet, såvel som vi kan lære noget af livet inden for ringgaderne, slutter Søren Vester.

Faktaboks
SkiveMødet foregår torsdag 2. til og med lørdag 4. maj 2019

Det hele foregår på tre lokationer i Skive: Posthustorvet, Jenle og havnen.

Programmet har syv temaer som omdrejningspunkt:

  • Infrastruktur
  • Decentralisering af uddannelsessystemet
  • Grøn omstilling
  • Mediernes rolle i udviklingen af et Danmark i balance
  • Kreativitet og iværksætteri
  • FN’s 17 verdensmål
  • Finansiering
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. april 2019, 15:00
Skive Kommune har længe ligget i den absolutte top, når det kommer til byggesagsbehandlingstid.
1. april 2019, 10:00
45 danske virksomheder har siden tirsdag den 26. marts haft ekstra grund til at smile og dele highfives ud på kontoret.
9. april 2019, 11:00
I påsken, fra den 13. april til den 22. april kl. 11.00-16.00, er der planlagt en skattejagt rundt på Borgen.
3. april 2019, 11:00
Fra den 2. til den 4. maj 2019 løber Skivemødet af stablen for anden gang.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring