Nytænkende landsbyudvikling - for alle interesserede

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Lørdag d. 10. september samles ildsjæle fra landsbyer i alle egne af Region Midtjylland når Gentænk Landsbyen afholder Landsbytræf 2016 i Hornsyld. Skive Kommune arrangerer gratis bustur for alle interesserede.

Landsbytræffet danner ramme for, at borgere fra regionens landsbyer kan dele erfaringer med hinanden og lade sig inspirere af andres tiltag. Der vil være stande fra konkrete landsbyprojekter, kommuner og foreninger, samt oplæg ved bl.a. Thomas Skov Gaardsvig.

I tråd med temaet for Aarhus 2017 bedes deltagerne ”gentænke” – i dette tilfælde landsbyerne og deres fremtidige udvikling. Med projekter samlet i temaer som bæredygtighed, landsbyklynger og borgerbudgettering – hvor ildsjælene har fået størstedelen af ansvaret for udførelsen – forsøger Gentænk Landsbyen at give mulige svar på, hvordan vi fremtidssikrer vores landsbyer.

Skive Kommune støtter op om arrangementet og fra egnen deltager Lem Kulturnetværk, Rødding 2020 og Foreningen for Fursundegnen. De engagerede landsbyborgere præsenterer på landsbytræffet deres igangværende projekter. Styregruppen fra Lem Kulturnetværk stiller blandt andet op med en stand, hvor de deler deres erfaringer om borgerbudgettering, som er et aktivt projekt under Gentænk Landsbyen. Her skal borgerne selv finde på, formulere og udvælge de kulturprojekter, der skal gennemføres for de i alt 85.000 kr., som projektet nu har opnået tilsagn til. Formand for Kulturnetværket Vagn Lykke ser frem til landsbytræffet, hvor de præsenterer projektet, der til første idémøde havde et flot fremmøde af idérige borgere, men som også er stødt på udfordringer i den videre fase:

»Vi oplever, at det i skridtet fra idéfasen til udformningen af mere konkrete forslag er en udfordring at engagere borgerne. Og det er det vigtige i det her projekt – at borgerne er en del af det. Derfor glæder vi os til at dele vores erfaringer på landsbytræffet. Måske har andre landsbyer lignende udfordringer. Måske har nogen fundet svaret. Vi skal lære af projekterne og hinanden«

Tilmelding foregår på www.skive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk