Nyt borgerhus i Hald får endnu et million tilskud

NYHEDER:

"Det er svært at ikke at være overvældet", udtaler leder af projektgruppen for det nye borgerhus i Hald, Hugo Thomsen.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er den seneste der har givet tilsagn om tilskud og det på hele 1,5 mio. kr. Med denne donation er projektgruppen nu 100 % i mål med finansieringen - og det er en stor glæde for dem.

Hugo Thomsen udtaler: "At tænke sig, at det nu bliver muligt at opføre et helt nyt borgerhus uden at blive nødt til at stifte gæld er fantastisk. Vi er utroligt glade over den opbakning projektet har fået – næsten alle steder der er søgt er det blevet modtaget positivt."

Dette projekt er et godt eksempel på at der kan opstå gode synergier ved samarbejde med Skive Kommune. Kommunen har været en positiv medspiller fra starten og ligeledes bidraget økonomisk, men de største enkelt bidrag bliver hentet langt uden for kommunegrænsen nemlig i København hos Lokale og Anlægsfonden med 2,5 mio. kr. og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formaal med 1,5 mio. kr.

At det er lykkedes at få hele finansieringen på 7,4 mio., på plads skyldes flere ting. Først og fremmest er der en projektgruppe bestående af Mogens Larsen, Martin Friis Larsen, Lene Baake, Olav Nørgaard og Hugo Thomsen, der fra starten har troet på det og ydet en stor indsats, men der har også været stor hjælp uden for denne gruppe fra Kirsten Jakobsen og Sofie Ambeck. Husets arkitektoniske udformning, indretning og fleksibilitet har også fået mange anerkendende ord med på vejen – og det kan de takke Fuglsang arkitekter for, der har været meget kreative.

"Med finansieringen på plads er vi nu klar til at gå det næste skridt og det bliver at indhente pristilbud på nedrivning og opførelse af det nye hus. Det ligger os meget på sinde, at de lokale håndværkere skal have mulighed for at byde ind på projektet", udtaler Hugo Thomsen og derfor vil de naturligvis først og fremmest blive bedt om at give tilbud.

"Som følge af, at det nye Hald Borgerhus nu bliver en realitet er udlejningen af det gamle forsamlingshus også stoppet. I slutningen af maj er en epoke for dette over 100 år gamle forsamlingshus slut. Den sidste udlejning er i maj og det bliver selvfølgelig vemodigt at sætte en bulldozer på. Juni og juli måned skal bruges på at vælte det gamle hus og i starten af august påbegyndes opførelse af det nye borgerhus. Byggeriet forventes at tage et halvt år, og når huset er færdigt midt i februar 2018 skal der anlægges vej og p-pladser foran huset. Samtidig hermed skal der etableres grønne områder bagved forsamlingshuset. Det samlede projekt forventes afsluttet i april – maj 2018 og det skal da gå meget mærkeligt, hvis dette ikke giver anledning til ordentlig indvielses fest." slutter Hugo Thomsen.

Stor opbakning fra Hald Borgerne til det nye borgerhus.
I den sidste 1½ måned har lokale hjælpere, og ildsjæle, været rundt og stemme dørklokker i Hald for at skaffe lokale penge til et forbedret køkken, og køkkenrekvisitter, i det nye borgerhus. En hustandsindsamling har foreløbig bidraget med et pænt beløb over 100.000 kr.

"Stort set alle har været positivt stemt over for vores nye borgerhus og rigtig mange har vist støtte i form af bidrag ved en husstandsindsamling. Det har naturligvis været vigtigt at skaffe lidt flere penge til et bedre køkken". udtaler Hugo Thomsen, "men det vigtigste for os har været, at alle kommer til at føle ejerskab til det nye borgerhus, og bidrage på den ene eller anden måde, for at få den etableret. Samtidig med at rigtig mange har givet penge har vi også fået lovning på frivilligt arbejde, når vi kommer til den fase i projektet, der hedder anlæg af vej og parkeringspladser, samt etablering af udenomsarealer. Vi har været utrolig glade for de positive tilbagemeldinger vi har fået og det er dejligt at få bevist, at hvis man tror tilstrækkeligt på noget og tør kaste sig ud i det lykkes tingene også. Vi har i mange år i Nordfjends ikke været fremme i skoende når det handler om at skabe nye projekter og initiativer – dog lige bortset fra Ørslev Kloster, men det er vores håb at det vi nu har sat i gang kan være en øjenåbner for at ting kan lykkes hvis man arbejder nok for det og tror nok på det."

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk