Ny bosætningskonsulent brænder for Skive

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Skive Kommune har fra 1. marts ansat en bosætningskonsulent med en helt særlig baggrund: Den 35-årige Helle Dalsgaard Pedersen har en erhvervsPhD inden for bosætning og er dermed én af de førende eksperter på området her i landet.

Hendes forskning tog udgangspunkt i et samarbejde med blandt andre Skive Kommune, hvor hun stillede skarpt på emner som mobilitet og stedets attraktivitet i bosætningsøjemed.
 - Vi er meget glade for at kunne byde Helle velkommen som kollega. Udover sin faglige tyngde er hun selv født og opvokset i Skive og kender derfor egnen særdeles godt, siger Anders Storgaard Rask, der er kommunikations-, udviklings- og erhvervschef i Skive Kommune og ansvarlig for ansættelsen.

- Med Helles unikke indblik i netop vores kommune vil hun være i stand til at levere et stærkt bidrag til vores bosætnings-indsats. Vi arbejder hver eneste dag på at tiltrække flere borgere til Skive Kommune. Helle har allerede en stor viden om det, der skal til for at tiltrække nye som fraflyttede borgere, det, der får folk, der bor her, til at bevare lysten til at blive her, ægtefælle-job m.m. Den viden glæder vi os til at få omsat til praksis i vores arbejde. Helle bliver også ofte kontaktet af journalister i forhold til emnet bosætning, hvilket vil styrke vores medieomtale på det område. Så vi kunne ikke forestille os en mere egnet kandidat til stillingen.

En særlig plads i hjertet
Helle Dalsgaard Pedersen arbejder lige nu med undervisning og vejledning på University College Nordjylland, samtidig med at hun passer sin forskning på Aalborg Universitet. Alligevel var hun ikke i tvivl om, at hun ville søge stillingen som bosætningskonsulent i Skive Kommune.
- For det første har Skive bare en særlig plads i mit hjerte og via min forskning har jeg et indgående kendskab til forholdene her på egnen. Jeg brænder for den her egn, og jeg brænder for bosætning med alle de muligheder, det område rummer. Selv om Skive har sine udfordringer, hvad bosætning angår, ser jeg også et stort udviklingspotentiale hér. Man gør allerede rigtig meget fra kommunens side, der er stærke ambitioner, og det vil jeg glæde mig til at arbejde videre med, siger hun.


- Og så befandt jeg mig i en situation, hvor jeg skulle have gjort op med mig selv, hvilken retning jeg skulle bevæge mig i rent fagligt. Da jeg så jobopslaget, kunne jeg bare mærke: ’Her er jobbet.’ Så det var den ideelle stilling på det rette sted og det helt rigtige tidspunkt, der fik mig til at tage springet. Jeg glæder mig rigtig meget til at kombinere det strategiske arbejde med de mere praktiske opgaver i jobbet som for eksempel kasernesamarbejde, tilflyttermøder og karriere-messer. Kombinationen af strategi og praksis er meget interessant.

Helle Dalgaard Pedersen har ud over sin erhvervsPhD en kandidatgrad i kultur, kommunikation og globalisering fra Aalborg Universitet og en bachelor i engelsk og turisme. Hun bor i Hobro med sin mand og deres tre sønner, og de kommer ofte i deres sommerhus ved Nymølle.

- Vi har for længst etableret os i Hobro. Det var logistisk det sted, der passede os bedst, dengang vi skulle finde et sted at slå os ned. Alt fungerer, som det skal, og det er ikke inde i planerne at lave om på det, siger hun og henviser til statistikkerne, der viser, at det sjældent er veletablerede familier med børn i skolealderen, der bestemmer sig for at flytte.
- Jeg har forsket i bosætning, kender til tendenser og problematikker på området, jeg ved, hvad der virker – og så kender jeg jo altså Skive rigtig godt, og det betyder noget for mig, at det lige præcis er her, jeg kommer til at arbejde.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
10. juli 2019, 13:00
Skive Kommune i fuld gang med at undersøge mulighederne for salg af plakaten ´Du ved, du er fra SKIVEegnen, når ...´
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring