Lokale dyr blandt landets bedste

NYHEDER:

Danmarks allerbedste husdyr er opmarcheret, når Gardehusarregimentets hesteskadron torsdag den 4. juli åbner Landsskuet med en opvisning i Store Ring. Det store dyrskue i Herning samler 2600 dyr fra hele landet, som den 4.-6. juli dyster mod hinanden i konkurrencerne om at være Danmarks smukkeste husdyr.

Flere malkekvægsbesætninger fra Salling og Fjends er blandt udstillerne, hvor Tastum Jersey og Dueholm Holstein traditionen tro er blandt de besætninger, der sender flest malkekøer til Landsskuet. Tastum er i øvrigt også i noget mindre omfang repræsenteret blandt kødkvæget med et enkelt dyr fra Tastum Galloway.

Landets største hesteskue
I hestestaldene sætter Landsskuet i år rekord med 370 tilmeldte avlsheste fra 24 hesteracer, hvilket gør udstillingen i Herning til landets største dyrskue for heste.

Blandt andet udstiller Stutteri Brøis ved Roslev og Stutteri Bådsgård ved Højslev hver to Shetlandsponyer, mens Charlotte Sigaard fra Spøttrup sender to heste af racen Connemara til Herning.  

Blandt de 14 fåreracer og fire gederacer er der fire Boer-geder fra Nordentoft Boergeder ved Spøttrup.

Landsskuet præsenterer også nogle af landets bedste dyr blandt de mindre husdyr. Og på skuets barselsgang med dyrebørn kan man møde pelsdyret Chinchilla.  

Udover landets flotteste husdyr er der også en stor udstilling af maskiner, produkter og planter til den professionelle landmand, fritidslandmanden og haveejeren samt et væld af aktiviteter, der er rettet mod familien Danmark og forbrugerne. Blandt andet en ny og større fødevareudstilling, der er placeret midt i Landsskuets naturområde

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring

Lokale dyr blandt landets bedste

NYHEDER:

Både antallet af heste og malkekøer er rekordhøjt, når dyr fra hele landet den 5.-7. juli samles på Landsskuet i Herning for at dyste mod hinanden i konkurrencerne om at være Danmarks smukkeste husdyr. 

”Rekordtilmeldingen af heste skyldes, at Landsskuet har indledt et samarbejde med Dansk Ride Forbund, der afvikler sine landsdelsfinaler i forskellige ride-discipliner på Landsskuepladsen. Vi byder derfor på masser af oplevelser med heste alle tre dage”, siger Mads Fjordside, Landsskuets daglige leder.

Hele 705 malkekøer er tilmeldt. Viborg- og Skiveegnen dominerer udstillingen med blandt andet hele 41 gule Jersey fra Tastum Jersey ved Stoholm, mens Vestervang Holstein fra Møldrup og Dueholm ved Skive hver sender 18 sort- og rødbrogede køer til Herning. Blandt de røde køer er Kaj Christensen fra Roslev blandt de største udstillere med 11 dyr. 

Egnen er desuden godt repræsenteret blandt kødkvæget. Blandt andet med tre Simmertaler fra Lykke Simmertal ved Aalestrup og tre Hereford fra Bakkegård Hereford ved Spøttrup. 

Landets største hesteskue
I hestestaldene er Landsskuet med 355 dyr til bedømmelse Danmarks største dyrskue, når hestene fra 23 racer tælles sammen. Blandt andet udstiller Peter Kristensen fra Roslev fire repræsentanter for racen Frieser, mens Christina Husum og Per Rasmussen fra Viborg samt Charlotte og Heinrich Grinderslev Pedersen fra Møldrup sender henholdsvis fire og tre islandske heste til Herning. Her fejrer Dansk Islandshesteforening 50 års jubilæum ved at vise hele 51 af vikingernes heste, som blandt andet er i ringen, når de islandske heste sammen med Melodi Grand Prix-vikingen Rasmussen åbner det store hesteshow fredag eftermiddag. 

Blandt de 13 fåreracer og fire gederacer udstiller Henry Bøvling fra Viborg ni Texel-får.

Landsskuet præsenterer også nogle af landets bedste dyr blandt de mindre husdyr. Og som noget nyt kan man på Landsskuets barselsgang også opleve pelsdyret Chinchilla.  

Udover landets flotteste husdyr er der også en stor udstilling af maskiner, produkter og planter til den professionelle landmand, fritidslandmanden og haveejeren samt et væld af aktiviteter, der spænder fra præsentation af fremtidens præcisionslandbrug over foredrag om ulvesporing til traktortræk. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk