Lokale dyr blandt landets bedste

Foto: Søren Palmelund
NYHEDER:

Både antallet af heste og malkekøer er rekordhøjt, når dyr fra hele landet den 5.-7. juli samles på Landsskuet i Herning for at dyste mod hinanden i konkurrencerne om at være Danmarks smukkeste husdyr. 

”Rekordtilmeldingen af heste skyldes, at Landsskuet har indledt et samarbejde med Dansk Ride Forbund, der afvikler sine landsdelsfinaler i forskellige ride-discipliner på Landsskuepladsen. Vi byder derfor på masser af oplevelser med heste alle tre dage”, siger Mads Fjordside, Landsskuets daglige leder.

Hele 705 malkekøer er tilmeldt. Viborg- og Skiveegnen dominerer udstillingen med blandt andet hele 41 gule Jersey fra Tastum Jersey ved Stoholm, mens Vestervang Holstein fra Møldrup og Dueholm ved Skive hver sender 18 sort- og rødbrogede køer til Herning. Blandt de røde køer er Kaj Christensen fra Roslev blandt de største udstillere med 11 dyr. 

Egnen er desuden godt repræsenteret blandt kødkvæget. Blandt andet med tre Simmertaler fra Lykke Simmertal ved Aalestrup og tre Hereford fra Bakkegård Hereford ved Spøttrup. 

Landets største hesteskue
I hestestaldene er Landsskuet med 355 dyr til bedømmelse Danmarks største dyrskue, når hestene fra 23 racer tælles sammen. Blandt andet udstiller Peter Kristensen fra Roslev fire repræsentanter for racen Frieser, mens Christina Husum og Per Rasmussen fra Viborg samt Charlotte og Heinrich Grinderslev Pedersen fra Møldrup sender henholdsvis fire og tre islandske heste til Herning. Her fejrer Dansk Islandshesteforening 50 års jubilæum ved at vise hele 51 af vikingernes heste, som blandt andet er i ringen, når de islandske heste sammen med Melodi Grand Prix-vikingen Rasmussen åbner det store hesteshow fredag eftermiddag. 

Blandt de 13 fåreracer og fire gederacer udstiller Henry Bøvling fra Viborg ni Texel-får.

Landsskuet præsenterer også nogle af landets bedste dyr blandt de mindre husdyr. Og som noget nyt kan man på Landsskuets barselsgang også opleve pelsdyret Chinchilla.  

Udover landets flotteste husdyr er der også en stor udstilling af maskiner, produkter og planter til den professionelle landmand, fritidslandmanden og haveejeren samt et væld af aktiviteter, der spænder fra præsentation af fremtidens præcisionslandbrug over foredrag om ulvesporing til traktortræk. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. juni 2019, 11:00
Dagrofa tilbagekalder et parti Gestus Coleslaw. Nogle af bøtterne i partiet er mærket med nederlandsk etiket og er dermed uden dansk ingrediensliste. Varen indeholder allergenerne æg og sennep.
17. juni 2019, 08:30
Lundgårdvej spærret på grund af kloakarbejde.
14. juni 2019, 15:00
Prognoserne om endnu en varm sommer får folk i Skive til at shoppe amok i havemøbler, hynder og hyggeting til terrassen.
12. juni 2019, 15:00
Fredag den 14. juni udgives Hestedrømme 2, Tine og den islandske hest Sif. Der inviteres til bogudgivelse med åben stald/ridehal på Laanumgaard fra klokken 15.00-18.00

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring