Karup udfordrer de store lufthavne med nyt navn

Foto: Karup Lufthavn
NYHEDER:

Den midtjyske lufthavn vil af med sit koldkrigs-image og lokke nye kunder til, også fra Aarhus. Midlet er nyt navn, mange flyafgange, modernisering og bedre offentlig transport

Karup Lufthavn vil af med sit støvede og hengemte koldkrigs-image og udfordrer nu lufthavnene i Billund, Aalborg og Tirstrup i kampen om flykunderne. Lufthavnen skal have et nyt navn - der signalerer, at den er hele Midtjyllands lufthavn - den skal moderniseres, og der skal være bedre offentlig transport til og fra lufthavnen.

Det afslørede Holstebros borgmester H. C. Østerby, der er formand for bestyrelsen for Karup Lufthavn, på et pressemøde i dag i Karup. Her præsenterede han planerne om at gøre Karup Lufthavn til et trafikalt knudepunkt og en lynhurtig genvej til København.

”Hvorfor overhovedet tænke tanker om at bruge tre milliarder kroner på at flytte lufthavnen i Tirstrup, når vi allerede har en meget velfungerende lufthavn centralt placeret i Midtjylland,” siger H. C. Østerby.

Erhvervslivet vil blive forkælet
Først og fremmest vil de hente kunder fra de store midtjyske byer, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, men det er også planen af lokke kunder fra Aarhus til Karup. Slagnummeret er mange flyafgange, gratis parkering, billige rejser for studerende, familier og pensionister, og så vil erhvervslivet blive forkælet bl.a. med en særlig lounge, moderne mødelokaler, nye arbejdsstationer og opgradering af nuværende bistro.

Det er ni midt- og vestjyske kommuner, der ejer lufthavnen. Kommunerne, lufthavnen og det danske flyselskab, DAT, er sammen om relanceringen af Karup, der bl.a. betyder en stor kampagne og konkurrence for at finde et nyt navn.

DAT overtog ruten Karup-København efter Norwegian i fjor. Og i første halvår af 2016 er passagerantallet steget med 25%, men ambitionerne er endnu større.

Kald den Aarhus Vest-Lufthavn
”Karup Lufthavn kan det samme som de store lufthavne. Og ekspeditionstiden svarer til at gå om bord på bussen. Til gengæld er den langt bedre placeret for midtjyderne end f.eks. Tirstrup. Måske skal man fremover kalde lufthavnen Aarhus Vest,” siger DAT’s direktør, Jesper Rungholm.

På pressemødet i dag inviterede Karup Lufthavn alle borgere i Midtjylland til at deltage i en konkurrence om det nye navn til den gamle lufthavn - navnet bliver afsløret den 11. oktober - og i starten af det nye år, er det planen at lufthavnen skal ”døbes” ved et officielt arrangement.

Konkurrencen kan findes på Ukendt Lufthavn

Apollo rejser klar med chartertrafik
Torsdag morgen meddelte Apollo Rejser, at de finder den nye satsning så interessant, at de fra næste år vil benytte den midtjyske lufthavn til charterrejser. Rejseselskabet lægger især vægt på gratis parkering og nem tilgang.

”Denne gode nyhed er kærkommen,” fortæller Karups nye lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen. ”Det er et ønske, som står meget højt på listen, men vi havde ikke forventet at få chartertrafik så hurtigt. Det er meget glædeligt, og vil bidrage positivt til den videre udvikling.”

Super-effektiv lufthavn
Karup Lufthavn er en af landets mest moderne regionale lufthavne. Terminalbygningen stod klar i 1996, og er indrettet til at yde hurtig og nem ekspedition. Den lever op til alle internationale krav til både indenrigs- og udenrigsrejsende. Startbanen kan tage meget store fly. Forleden benyttede verdens største fragtfly, en Antonov, banerne.

”For ikke så mange år siden havde vi over 300.000 passagerer. Det tal kan vi nå igen. Ikke mindst fordi vi samarbejder med en dynamisk og professionel operatør i DAT, som har mange års erfaring med indenrigsflyvning. Og i juni blev vi kåret som den 3. mest punktlige lufthavn i verden, så et eller andet må vi gøre rigtigt,” udtaler lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk