International fællesspisning og integrationsprisen 2017

Foto: Venligboerne
NYHEDER:

Lørdag den 25. november klokken 13-17 havde Venligboerne, Skive og omegn, inviteret til stor international fællesspisning/julefrokost på Møllegården.

En masse dejlige mennesker af forskellig nationalitet havde medbragt yndlingsretter, og bidrog til festen med lækkerier. Alt den medbragte mad blev derefter på god dansk vis arrangeret på et fælles bord og derefter var der frit slag til at prøvesmage lidt af det hele. Der var gode danske retter, arabiske/kurdiske og afghanske - og rigeligt til de ca. 50 fremmødte.

Under maden optrådte Ukrainske Olesia Oleynikova med sin klaverelev, og bragte alle ind i klaverets univers. Det blev til tre melodier: en fra Ukraine, temaet fra matador og derudover en melodisk medley.

Efter maden stod den på fællessang af Kim Larsen, og derefter kaffe og kage.

Arrangementet blev derefter fulgt op med uddeling af Integrationsprisen 2017. Her uddelte Kultur På Tværs' nye formand Jeppe Tandal, og Elisabeth Clemmensen fra Venligboerne, prisen til Kultur på Tværs' nu afdøde formand Stig Seidenfaden, posthumt, for hans 30-årige virke med integrationen af andre kulturer på Skiveegnen. Til at modtage prisen var Stigs kone, Hanne Seidenfaden, og hun kunne med overraskelse se den flotte minivarde skabt af kunstnerparret Christel Bækgaard og Javier Paños.

Varden er et supplement til den store 1,5 meter høje varde, som Stig Seidenfaden ønskede sig før sin død, og som blev til en realitet ved indsamling blandt venligboerne, flygtninge, venner og bekendte til Stig i forbindelse med hans begravelse. Den dag i dag står den og pryder haven i Andelsboligforeningen Thorshammer i Skive, hvor familien Seidenfaden har boet i 30 år. Hvor den nye mini varde bliver placeret vil familien annoncere på et senere tidspunkt.

Afslutningen på dagen blev en gang fælles dansk folkedans for børn, voksne, og barnlige sjæle under kyndig vejledning af Marianne Ross Sørensen. Efter puls på 120 og trætte ben, blev der til børnene uddelt slikpose, skænket af Føtex, og glade børn og voksne fulgtes ud i den kolde og mørke november luft, men med varme hjerter og trætte ben.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk