Husk vores trafikale udfordringer på Christiansborg

Foto: Thomas Køser
NYHEDER:

Både erhvervsliv og borgmester benyttede lejligheden under Tour de Salling til at minde Inger Støjberg om egnens udfordringer med den trafikale infrastruktur.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg var, traditionen tro, på Tour de Salling d. 20. august, hvor hun cyklede rundt til lokale virksomheder. På Interfjord i Glyngøre blev lejligheden benyttet til at minde folketingspolitikeren om deres politiske udfordringer – herunder infrastrukturen, som der er et stærkt ønske om at få forbedret.

Vigtig faktor for erhvervsudvikling
Direktør for Interfjord, Jens Holmgaard Pedersen italesatte emnet og understregede, at Inger Støjberg ikke helt kunne slippe for at høre deres ønske om forbedring af rute 34 og A26, selvom hun godt kender til problemstillingen. 

-Hvis man gør ganske lidt ved sådan en landevej, så kan man få trafikken til at flyde meget lettere. Kører du her fra Glyngøre og til Skive, så må du køre 90 km i timen, men i realiteten kan du kun køre 70, medmindre du tør lave en grim overhaling.

For nylig var jeg i København, hvor jeg tog færgen over, og der har de fra Odden til Holbæk en 2+1 vej, og det kan virkelig få trafikken til at flyde. Det synes jeg, vi skal have her – også på strækningen fra Skive til Herning, fortæller Jens Holmgaard Pedersen.

Han beskriver, at infrastrukturen har stor betydning for transportvirksomheden, da forbedringer af vejnettet vil gøre det hurtigere at transportere varer fra A til B og lettere at overholde deadlines. Det er dog ikke den eneste faktor, da infrastrukturen også har betydning for arbejdskraftens mobilitet.

-Vi tager mange lokale ind, men hvis vi skal have folk udefra, så er det værste ikke strækningen, der skal køres, men at sidde med fornemmelsen af, at man ingen vegne kommer. Og det gælder ikke kun os. Vi vil også gerne have, at der er vækst for virksomhederne i området, og at de kan få de medarbejdere, de gerne vil have. Der har infrastrukturen bare rigtig meget at sige, uddyber Jens Holmgaard Pedersen.

Fælles indsats på tværs af kommuner
I Skive Kommune er forbedringen af rute 34 og A26 et stort fokusområde, og det glæder borgmester Peder Christian Kirkegaard, at de lokale virksomheder også presser på overfor Christiansborg.

-Det er vigtigt, at også vores virksomheder italesætter behovet for en bedre infrastruktur, for infrastrukturen betyder rigtig meget for vores virksomheder. Det kan vi høre sådan en dag som i dag. I lige netop i vores område, der produceres og eksporteres der så meget, og derfor betyder det her med transport fra A til B rigtig, rigtig meget for at vi kan fastholde den produktion og eksport i området, understreger Peder Christian Kirkegaard. 

Skive Kommune er for nyligt gået ind i et samarbejde med Thisted, Morsø og Herning kommuner om en koordineret indsats, som skal virkeliggøre det mangeårige ønske om at styrke infrastrukturen til gavn for alle involverede.

Der er blevet oprettet et fælles sekretariat, der skal arbejde med en udbygning af rute 26 og 34 mellem Herning og Hanstholm. Målet er en opgradering med en 2+ 1 forbindelse, som kan kobles på det eksisterende motorvejsnet ved Herning.

Med det tværkommunale samarbejde håber Peder Christian Kirkegaard, at man kan intensivere indsatsen og skubbe ekstra meget på over for folketingspolitikerne.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
23. april 2019, 09:00
Fredag den 26. april skydes weekenden i gang med amerikansk mode og internationalt stjernestøv hos Louis Nielsen.
8. april 2019, 13:00
I forbindelse med vejarbejde vil Grættrupvej i Thorum være spærret den 11. april 2019.
22. marts 2019, 12:00
Entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S i Balling overtager fra 1. april 2019 Oddense Tømrerfirma A/S.
22. april 2019, 09:00
Natten mellem den 24. og 25. april graves igen til kloakstik på Viborgvej.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring