Fra plastaffald til diesel – ny fabrik snart klar

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Der er gang i byggeriet i GreenLab Skive. Og nu er åbningen af den store virksomhed Quantafuel Skive lige om hjørnet.

Når de slår dørene op, vil de omdanne 60 tons plastaffald til diesel. Om dagen. Det bliver til 15 millioner liter brændstof om året. Efter rejsegildet senere i januar satser de på at være i gang med produktionen af olie i løbet af sensommeren 2019.

Der er en meget stor klimagevinst at hente ved at omdanne plastaffald til syntetisk diesel. Det koster kloden 90 procent mere i CO2 at få hentet almindelig diesel op fra undergrunden. Desuden er det en fordel for miljøet at bruge affaldsplast, der ellers skulle have været sendt til forbrænding. Dertil kommer de gevinster, de i GreenLab Skive opnår ved, at Quantafuel kommer til at levere overskudsvarme til nabovirksomheder.

I Danmark bliver der indsamlet omkring 30.000 tons plastaffald om året. Det meste af det kan ikke genbruges. Noget af det bliver også solgt til Tyskland for op mod 3.000 kroner pr. ton, fordi vi i Danmark ikke har haft teknologien til genanvendelse.

Fabrikken er den første af sin slags i Europa.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. august 2019, 11:00
Alene af hensyn til de ansattes helbred og virksomhedens omdømme er det en fornuftig forretning at have styr på arbejdsmiljøet.
20. august 2019, 15:00
Fredag den 23. august kl. 14.30 er der gadeteater, på Rådhustorvet i Skive, hvor KIF KIF Sisters optræder.
20. august 2019, 09:00
Youngsters er tilbage på podiet i Sejlsportsligaens 2. division 3. stævne i Skive, og denne gang med et godt forspring ned til nr. 2 og 3. der endte a point.
20. august 2019, 08:30
PR Chokolade A/S tilbagekalder 2 varianter af chokolade æsken: Orangeriet Vest. Et af chokoladerne i æskerne indeholder allergenet jordnødder (peanuts). Dette er ikke oplyst i ingredienslisten.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring