Et tilfredsstillende år i KCL

Foto: KulturCenter Limfjord
NYHEDER:

En varm og lang sommer, tre byggeprojekter, stort aktivitetsniveau – det er blot tre af de overskrifter, Kulturcenter Limfjord (KCL) kan sætte over 2018.

-Vi kan se tilbage på et tilfredsstillende og godt 2018, udtaler KCL direktør Bent Mølgaard. Og selv om vi havde en meget lang og varm sommer, som jo er godt for nogen, så påvirkede det også naturligt besøgstallet i vores badeland, forklarer Mølgaard. Sammenlignet med 2017 var besøgstallet i badeland i maj, juni og juli måneder således 6.000 færre. Men på trods af det nåede KCL’s samlede besøgstal alligevel over en halv million gæster – helt præcist er tallet opgjort til 503.020 gæster, hvilket vi er fantastisk godt tilfredse med, siger Bent Mølgaard.

2018 var endnu et år med flere byggeaktiviteter i KCL. Hen over sensommeren og efteråret er der blevet etableret en forlængelse af gangen til Koncertsalen, så det nu er muligt for personalet at komme til backstage området uden at skulle hen over scenen eller helt ud af bygningen og rundt om selve scenen.

-Det er en utrolig lettelse for os i det daglige arbejde, at vi nu fx kan bringe forplejning til kunstnerne op til dem, uden at vi skal bære fade og tallerkner hen over scenen, forklarer Bent Mølgaard.

Et andet byggeprojekt blev ligeledes startet op i løbet af efteråret. Den gamle ’Pejsestue’, som indtil 2017 fungerede som Skive fH’s klublokale, er nu ved at blive totalt renoveret og ombygget til en stor og fleksibel Multisal. Her starter KCL mandag 14. januar op med et helt nyt og spændende projekt med navnet ’Sjov Motion’. Projektet er en udspringer af Skive kommunes ’Bevæg dig for Livet’- projekt, som skal forsøge at få endnu flere af de fysisk inaktive borgere gjort aktive.

 -Vi vil gerne skabe en helt anden type aktivitet, som henvender sig til et andet segment, end den målgruppe, som den traditionelle idræt har fat på. Det er primært borgere, der ikke normalt går i motionscenter eller opsøger de traditionelle idrætstilbud i foreningerne, fortæller afdelingsleder i KCL, Kim Kjer. Vi ønsker at skabe aktiviteter, der lige så meget sætter fokus på det sociale aspekt, og hvor samværet med andre omkring en let form for fysisk aktivitet, eller leg om man vil, bidrager til at skabe bedre livskvalitet og på sigt styrke folkesundheden, og dermed spare samfundet for enorme ressourcer, forklarer Kim Kjer.

2018 har også budt på stor aktivitet og et pænt besøgstal på mere end 95.000 gæster i KCL’s biografcenter Cinema3.

-Som altid byder et biograf år på store udsving i besøgstallet alt efter hvilke film, der er på plakaten. Men generelt set, har 2018 været et godt år – og heldigvis også et godt år for dansk film, udtaler biografchef Martin Sørensen.

Dansk film besatte da også de tre første pladser på årets top-25 salgsliste i de danske biografer. ’Journal 64’ (765.111 tilskuere), John Mogensen filmen ’Så længe jeg lever’ (409.811 tilskuere) og ’Lykke-Per’ (394.876 tilskuere) triumferede over alle øvrige film. Niendepladsen er besat af ’Ternet Ninja’, efter en sensationel rekord-åbning 25. december på 328.256 tilskuere og endelig på tiendepladsen kom Paprika Steens film ’Den tid på året’ (327.756 tilskuere). Dermed snuppede dansk film fem af pladserne på årets top-10 salgsliste i de danske biografer.

Et nyt år er nu begyndt i KCL, hvor man venter et særdeles travlt forår, der byder på fuldt kulturprogram med stort aktivitetsniveau, ligesom der som sædvanlig er stor travlhed med mange traditionelle generalforsamlinger, årsmøder, forårsopvisninger, messer og udstillinger. Og lige nu er der naturligvis ekstra søgning til KCL Badeland og Motion, hvor mange starter træningen op efter alt den gode julemad – og måske med et nytårsforsæt i bagagen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. august 2019, 11:00
Alene af hensyn til de ansattes helbred og virksomhedens omdømme er det en fornuftig forretning at have styr på arbejdsmiljøet.
20. august 2019, 15:00
Fredag den 23. august kl. 14.30 er der gadeteater, på Rådhustorvet i Skive, hvor KIF KIF Sisters optræder.
20. august 2019, 09:00
Youngsters er tilbage på podiet i Sejlsportsligaens 2. division 3. stævne i Skive, og denne gang med et godt forspring ned til nr. 2 og 3. der endte a point.
20. august 2019, 08:30
PR Chokolade A/S tilbagekalder 2 varianter af chokolade æsken: Orangeriet Vest. Et af chokoladerne i æskerne indeholder allergenet jordnødder (peanuts). Dette er ikke oplyst i ingredienslisten.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring