DTU og GreenLab Skive i samarbejde om national satsning på energilagring

Stig P. Christensen (Formand Energifonden Skive), Claus Nielsen (Universitetsdirektør) og Steen Harding Hintze (Adm. direktør Energifonden Skive)
Foto: Mette Johnsen
Stig P. Christensen (Formand Energifonden Skive), Claus Nielsen (Universitetsdirektør) og Steen Harding Hintze (Adm. direktør Energifonden Skive)
NYHEDER:

Pennen blev sat til papiret den 16. april 2018, hvor Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og GreenLab Skive indgik en formel aftale om et strategisk samarbejde om en national satsning på energilagring.

Vedvarende energi og bæredygtige energiteknologier er kerneområder i forskningen for en lang række af institutterne på DTU, bl.a. DTU Energi, DTU Vind, DTU Mekanik, DTU Elektro, DTU Compute og DTU Kemiteknik. ”Vi er meget tilfredse med aftalen, hvor vi får etableret et solidt samarbejde mellem forskning og industri. I fremtidens energisystem, hvor meget af energien kommer fra sol og vind, der i sin natur er meget variable kilder, er det afgørende at kunne omdanne og lagre energien. GreenLab Skive giver en unik mulighed for at arbejde med det i fuld skala,” fortæller institutdirektør og professor ved DTU Energi, Søren Linderoth.

Både byggemodning og anlægsarbejde på de fire første virksomheder i GreenLab Skive begynder inden for det næste halve år, og det er vigtigt, at få etableret et samarbejde mellem forskningen og virksomhederne for at få en optimal udnyttelse og lagring af energiressourcerne i den industrielle symbiose.

”For GreenLab Skive er dette samarbejde en milepæl i vores arbejde med at omdanne og lagre energi. Det er et hovedelement i etableringen af GreenLab Skive, som et centrum for energiintegration og lagring. Vi er utroligt glade og stolte over vores nye samarbejde og vi glæder os til at udfolde mulighederne sammen med DTU” siger administrerende direktør for Energifonden Skive, Steen Harding Hintze.

I løbet af de næste år vil DTU og GreenLab Skive arbejde målrettet på at etablere GreenLab Skive som del af en stærk national satsning på energilagring.

Fakta om Danmarks Tekniske Universitet
Danmark Tekniske Universitet (DTU) er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Deres mål er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. DTU har 11.000 studerende om året, og 5.800 medarbejdere. De har fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd i samfundet. Læs mere om DTU på www.dtu.dk

Fakta om GreenLab Skive
GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet.
GreenLab Skives ambitiøse mål er at blive det førende center for vedvarende energi. Erhvervsparken er placeret på krydset mellem gas- og elnettet. Virksomheder, som placerer sig i GreenLab Skive, får fordel af en faciliteret industri-symbiose, som udvikler og undersøger de nye teknologi- og forretningsmuligheder, der opstår ud af udvekslingen af overskudsenergi og -ressourcer. Læs mere om GreenLab Skive på www.greenlabskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
25. april 2019, 12:00
Telenor og Eniig har netop underskrevet en bredbåndsaftale, som åbner for, at Telenor kan tilbyde flere end 300.000 midt- og nordjyder lynhurtigt internet på Eniigs fibernet.
25. april 2019, 14:00
På søndag, den 28. april 2019, er det tid til årets første danske storløbsdag, når Musketerdagen søndag eftermiddag skal afvikles på Skive Trav.
25. april 2019, 10:00
Få styr på tal og tendenser med Poul Højlunds spændende foredrag: Rigets Tilstand anno 2019 - Tal om Danmark.
1. april 2019, 10:00
45 danske virksomheder har siden tirsdag den 26. marts haft ekstra grund til at smile og dele highfives ud på kontoret.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring