De unges grønne stemme bliver hørt på Skivemødet

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Skive Kommune sætter fokus på de unges grønne visioner, når 200 elever fra Skive Gymnasium og Skive College fredag den 3. maj deltager i debatten om grøn omstilling på dette års udgave af Skivemødet.

Eleverne vil i forskellige workshops og debatter blive præsenteret for de mange indsatser, der igennem 40 år har banet vejen for, at Skive Kommune har førertrøjen på, når det kommer til grøn omstilling – og ikke mindst vil de unge bidrage med deres egne bud på, hvordan vi sammen bliver endnu mere grønne.

Det er ikke bare de nyudsprungne træer, der kommer til at gøre dagen grøn på den del af Skivemødet, der foregår i Jeppe Aakjærs kunstnerhjem på Jenle fredag den 3. maj 2019, det er også Skive Kommunes dagsorden på dagen. I samarbejde med Skivemødet har kommunen planlagt et arrangement for 200 elever fra henholdsvis Skive Gymnasium og Skive College. Formålet er, at de unge via debatter og workshop-forløb skal involvere sig i og bidrage til den grønne dagsorden.

Fremtidens energiløsninger
Sekretariatschef for Skivemødet, designeren Søren Vester vil byde alle eleverne velkomne på Skive College klokken 8.30. Derefter går turen videre i bus. Og det bliver ikke en helt almindelig bustur. For eleverne skal tale med hinanden ud fra et oplæg fra facilitatorerne Lone Belling og Helle Solvang, der har skruet dagens program sammen. De har begge mange års erfaring med at tilrettelægge workshops. Undervejs stopper busserne ved den unikke, grønne erhvervspark GreenLab Skive, der ligger i Kåstrup. Der ligger virksomheder, der aktivt arbejder med fremtidens energiløsninger i international skala. Parken er den første af sin art i verden.

Derefter ankommer de unge til Jenle, hvor den grønne omstilling vil være omdrejningspunktet for samtaler, hvor blandt andre Mads Langer deltager. Under overskriften ’Morgendagens bæredygtige samfund’ vil han vende emner som bæredygtighed og grøn energi med de unge fra Skiveegnen.

Cafésamtaler
Der vil også være en ’Omstillingscafé om verdensmål og bæredygtighed’, hvor de unge kommer til at deltage i cafésamtaler om drømme, muligheder og dilemmaer ved den grønne omstilling sammen med politikere og repræsentanter fra erhvervslivet.

På dagen vil der være en illustrator til stede, som vil indfange de unges håb og visioner for en grønnere fremtid. Ligeledes vil elevernes deltagelse på Skivemødet blive videofilmet, og der vil løbende blive lagt små videoklip op på kommunens Facebook-side: Skive – RENT LIV. Senere på året vil de unges input blive samlet og indgå i en bogudgivelse om Skive Kommunes arbejde med den grønne omstilling.

Skive Kommune råder over et telt, hvor de unge vil blive præsenteret for en række gode historier om de grønne indsatser, kommunen arbejder med. Bosætningskonsulent Helle Dalsgaard Pedersen vil også være til stede og blandt andet snakke med de unge om deres syn på Skiveegnens udviklingsmuligheder og deres egen rolle i den sammenhæng.

- Vi vil gerne skabe en god relation til de unge, for det er vigtigt, at deres stemme bliver hørt. De er også med til at udvikle og skabe den egn, de er en del af, siger hun.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring