Center for energilagring på vej til GreenLab Skive

Foto: Mette Johnsen
NYHEDER:

Region Midtjylland støtter GreenLab Skive med 3 mio. kr. til udvikling af et center for energiintegration og -lagring. Det kommende center skal tiltrække flere virksomheder og skabe nye innovationssamarbejder i GreenLab Skive.

Bevillingen er på 3 mio. kr. over tre år, og skal bl.a. anvendes til at tiltrække virksomheder, viden og investeringer til GreenLab Skive. Der skal også skabes samarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner, der kan udnytte GreenLab Skives lager- og testfaciliteter inden for energiløsninger. Et eksempel på tiltrækning af virksomheder er norske Quantafuel, som har etableret sig i GreenLab Skives erhvervspark med en investering på 100 mio. kroner og omkring 17 permanente arbejdspladser. Med ny teknologi satser Quantafuel på at omdanne plastikaffald til syntetisk diesel, som kan blandes med almindelig diesel til biler.

GreenLab Skive har en unik lokation og et stærkt samarbejde med DTU og Aalborg Universitet, som over de kommende 3 år folder sig ud i en række konkrete projekter. Regionsrådet for Region Midtjyllands beslutning om at støtte GreenLab Skive er et vigtig skridt på vejen mod at realisere planerne om et nationalt center for energilagring.

GreenLab Skive indgår allerede i DTU’s nationale satsning for energilagring. I fremtidens energisystem, hvor meget af energien kommer fra sol og vind, der i sin natur er meget variable kilder, er det afgørende at kunne omdanne og lagre energien. GreenLab Skive giver en unik mulighed for at arbejde med det i fuld skala, hvilket er kerneområder i forskningen for en lang række af institutter på DTU.

Centeret for energiintegration og -lagring i GreenLab Skive skal arbejde med at skabe øget vækst inden for grøn energiteknologi og sikre en hurtigere omstilling til bæredygtige og integrerede energisystemer. ”Vi er meget glade for Region Midtjyllands beslutning om at støtte vores arbejde i GreenLab Skive”, siger administrerende direktør for Energifonden Skive, Steen Harding Hintze. Han fortsætter: ”Med denne bevilling tager vi endnu et skridt i retningen af at realisere vores vision om et center for energiintegration og -lagring, som en del af erhvervsparken og som et vigtigt redskab på vejen mod grøn omstilling af vores energisystem. Samarbejdet med Region Midtjylland og vores eksisterende samarbejder med DTU og Aalborg Universitet gør, at vi kan komme med nogle af svarerne på fremtidens udfordringer inden for energiintegration og -lagring.”

Fakta om GreenLab Skive
GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet. Erhvervsparken er placeret på krydset mellem gas- og elnettet. Virksomheder, som placerer sig i GreenLab Skive, får fordel af en faciliteret industri-symbiose, som udvikler og undersøger de nye teknologi- og forretningsmuligheder, der opstår ud af udvekslingen af overskudsenergi og -ressourcer.

GreenLab Skive er det førende center for integreret grøn energi, intelligent forsyning og bæredygtig produktion. Læs mere om GreenLab Skive på www.greenlabskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. april 2019, 10:00
45 danske virksomheder har siden tirsdag den 26. marts haft ekstra grund til at smile og dele highfives ud på kontoret.
3. april 2019, 11:00
Fra den 2. til den 4. maj 2019 løber Skivemødet af stablen for anden gang.
9. april 2019, 11:00
I påsken, fra den 13. april til den 22. april kl. 11.00-16.00, er der planlagt en skattejagt rundt på Borgen.
16. april 2019, 15:00
Skive Kommune har længe ligget i den absolutte top, når det kommer til byggesagsbehandlingstid.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring