Brætspilsfamilie blev ikke rige, men det var det hele værd

Foto: Skæg & Skøre briller
NYHEDER:

Da familien Lindemann fra Balling opfandt deres eget brætspil var det egentlig bare for sjov og til eget brug hjemme i stuen. Men spillet blev så godt, at de kastede sig ud i et større iværksætterprojekt.

Da de i 2014 stiftede familievirksomheden Lindemann Creative Minds var det dog ikke med forventningen om at blive rige og det kom heller ikke til at ske. Nu har de overdraget spillet til en professionel spiludgiver og livet i familien Lindemann går videre.

Det er ikke hver dag man hører om en familie, der er lige så opfindsom, ihærdig og vedholdende som familien Lindemann. Familien fra Balling, som består af mor Annemette og sønnerne Thor og Malthe, har realiseret et ret usædvanligt iværksætterprojekt. De har nemlig udviklet et brætspil for familier med titlen SKÆG & SKØRE BRILLER, som de selv - i al beskedenhed - kalder verdens sjoveste spil.

De var dog ikke alene om at synes, at spillet var sjovt og havde stort potentiale. Da de endnu bare havde lavet en prototype og nogle skitser tilbage i 2014, præsenterede de spillet for et par professionelle spiludgivere, Morten Skovhus og Martin Vinther Olesen, som allerede dengang var meget imponerede.

Familien indgik derefter et samarbejde med Morten og Martin hos spiludgiver-virksomheden Game InVentorS, som beskæftiger sig med udvikling, samt produktion, salg og distribution af en lang række brætspil. Aftalen med Game InVentorS bestod dog kun i produktion, da familien selv ville stå for markedsføring og salg.

Det har betydet, at familien Lindemann i lange perioder gennem de sidste 3 år har lagt liv og sjæl - og penge - i arbejdet med at promovere spillet og komme ind på markedet. Med store mængder gå-på-mod kastede de sig ud i projektet, uden at ane hvad de gik ind til. Men én ting slår Annemette Lindemann fast: ’Vi gik ikke i gang med det her med en forventning om at blive rige.’ Hun fortsætter med et stort smil: ’Og det kan jeg afsløre, det blev vi sandelig heller ikke!’    

På trods af udsigten til mange timers arbejde uden den store økonomiske gevinst i vente, har familien hele vejen igennem troet på deres produkt og knoklet med projektet. Det er lykkes dem, at få deres brætspil på hylderne hos over 300 forhandlere, de har fået en række flotte anmeldelser og god presseomtale og på de sociale medier har familien skabt stor interesse for ’Verdens Sjoveste Spil’.

Men ét af de absolutte højdepunkter var til Guldbrikkens Award Show i København sidste efterår, hvor familien vandt en af spilbranchens eftertragtede priser for Årets Selskabsspil 2016. Med titlen som et af årets bedste brætspil gik julesalget forrygende. Men at være spilvirksomhed med ét produkt i sortimentet kan aldrig blive et fast levebrød og det har heller ikke været meningen.

Familien har derfor besluttet, at det er blevet tid til at give projektet videre til professionelle. De har derfor overdraget al produktion og salg og næsten al markedsføring til Game InVentorS. Det vil fortsat være familien, der står bag Facebook-siden ’Verdens Sjoveste Spil’, hvor de laver en masse sjov og afholder konkurrencer for de knap 4.000 personer, som følger med på siden.

Men hvad skal familien Lindemann så lave nu? Annemette Lindemann fortæller, at virksomheden Lindemann Creative Minds ikke lukker, men blot kører på lavere blus. Udover at familien fortsat står bag brætspillets profiler på de sociale medier, vil de også fremover tilbyde foredrag og spille-events med deres store udgaver af spillet. Men for øjeblikket sker der en masse nyt og spændende i familiens liv:

’Jamen, jeg har faktisk fået en kæreste for første gang i 14 år! Så det går der jo egentlig en del tid med’, storgriner Annemette, inden hun fortsætter: ’Samtidig er jeg jo stadig selvstændig, som jeg hele tiden har været sideløbende med, at vi har arbejdet med spillet. Jeg driver min egen miljørådgivningsvirksomhed.’

Livets gang betyder også, at sønnerne har nok at se til uden at skulle tænke på at drive familievirksomheden. Den ældste søn Thor, som snart fylder 24 år, er flyttet til København, hvor han går målrettet efter at søge ind på politiskolen. Som et led i den plan arbejder han pt. som pædagogmedhjælper på et bosted for psykisk syge.

Den yngste søn Malthe bliver 15 år næste gang og går i 8. klasse på Balling skole. Her har han for nylig været i praktik i byens SFO, hvor de små hurtigt fandt ud af, at det var ham, der har lavet det sjove spil og derfor blev han behandlet som lidt af en kendis af børnene.

Annemette Lindemann er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning at stoppe, mens legen er god. Hun forklarer: ’Det har været en fantastisk rejse og vi har haft masser af sjove og vilde oplevelser sammen som familie. Men der har også været hårde perioder, hvor vi næsten ikke orkede mere.’

Hun fortæller afslutningsvist: ’Vi er enormt glade for at overdrage spillet til Game InVentorS. For de er professionelle og der bliver nu åbnet nogle døre ind til en række nye, større forhandlere, som de har i deres forhandlernetværk. Selvom vi fremover kommer til at tjene ganske lidt pr. solgte spil, er det vigtigste, at SKÆG & SKØRE BRILLER kommer ud og skaber hygge og sjove stunder hos endnu flere familier. Og det er bare det hele værd.’ 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk