Borgermøde i Jebjerg brød ud i sang

Foto: TR Consult
NYHEDER:

Borgermøde i Jebjerg fejrede præsentation af plan for områdefornyelse ved at bryde ud i sang

6 millioner kroner skal bruges til forskønnelse og fornyelse af Jebjerg. På borgermødet blev planerne for indsatsområderne præsenteret og fejret med sang og musik.

”Tænk hvis du vandt”, siger de i Lotto-reklamerne. Og alle har vel drømt om at vinde den store milliongevinst. I Jebjerg har hele byen ’vundet den store gevinst’. Hele 6 millioner kroner er afsat til en kommende områdefornyelse, som skal realiseres og gennemføres løbende over en periode på 5 år. Det lyder jo som et ønskescenarie for enhver landsby.

Men forestil dig nu, at Jebjergs ca. 1000 indbyggere alle har ønsker og holdninger til hvordan millionpuljen skal bruges i deres by. Derfor har alle borgere i Jebjerg og omegn været inviteret til at deltage i løbende borgermøder og i de arbejdsgrupper, som har udarbejdet mere konkrete forslag til indsatsområder. Der ligger et omfattende forarbejde bag at fordele millionerne.

Netop borgernes store engagement og indsats, som ligger bag de mange timers planlægningsmøder i samarbejde med Skive Kommune, blev torsdag aften præsenteret på et borgermøde i Sport og Event Center Jebjerg. Her blev omkring 80 fremmødte borgere orienteret om de idéer og muligheder, som er skitseret i et 50 siders program, som snart kan tilgås på Skive Kommunes hjemmeside.

Borgerrepræsentanter fra de 3 arbejdsgrupper, medlemmer af styregruppen, samt repræsentanter fra Skive Kommunes Tekniske Forvaltning fortalte på skift om hvilke områder man har valgt at prioritere i programmet. Også områdefornyelsens målsætning og succeskriterier blev præsenteret under overskriften: ’Jebjerg i forandring’. 

Områdefornyelsen kommer til at fokusere på 3 områder: Byrum, Udvikling af byens ressourcer og Det grønne element. Særligt indsatsen på fornyelse og forskønnelse af byrummet bliver prioriteret. En større del af puljen – ca. halvdelen – bliver brugt på indsatsområder som omfatter torve og pladser, byporte ved indfaldsvejene, trafiksikkerhed og trygge skoleveje, samt byforskønnelse.

Den samlede præsentation kørte efter en stram tidsplan og varede 45 minutter. Formand for Jebjerg Borger- og Erhvervsforening, Leif Lundsgaard, rundede af med at understrege, at programmet stadig er en overordnet plan, samt at det næste der skal ske, er at forslaget skal behandles politisk og godkendes af Teknik- og Miljøudvalget i midt eller slut juni. Han opfordrede desuden alle til at væbne sig med tålmodighed og holde gejsten. ”Husk at det her altså kommer til at ske over en periode på 5 år. Det bliver en lang, løbende proces og det bliver et flot løft af byen. Der er penge og muligheder og det åbner for idéer og drømme. Og selvom vi er ude i god tid, skal vi fejre det store stykke arbejde vi har lavet”, sluttede Leif Lundsgaard.

Han præsenterede herefter aftenens underholdende indslag, som bestemt skabte noget gejst blandt de fremmødte. For efter en kort introduktion af de musikalske gæster, som var gospel-duoen Rune Herholt og Stephen Nørrelykke fra Brabrand ved Aarhus, blev borgermødet pludselig en hel del festligere. Der blev varmet op med fælles gruppeopvarmning, kæde-nabo-rygmassage og ’kampråb’ og så skulle der synges.

Sådan sluttede borgermødet i Jebjerg af med at de fremmødte brød ud i sang i en trestemmig udgave af ”Oh happy day” og fejrede den kommende områdefornyelse med latterbrøl og gospelkoncert. Og Leif Lundsgaard fik det sidste ord: ”Tak til kommunen og byens ildsjæle. Og tak for sangen. Det lød.... fint”, sagde han med et stort smil.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk