Biografen skifter til laser

NYHEDER:

Kulturcenter Limfjord investerer i ny projektor til Bio1 i Cinema3 og opgraderer samtidigt teknikken i Koncertsalen, så det igen bliver muligt at vise film i en af Danmarks største biografsale.

-Da biografen i 2011 blev digitaliseret blev Koncertsalen ikke taget med, og vi har derfor lejet udstyr ind de gange, vi har vist film derinde, fortæller biografchef Martin Sørensen. En nødvendig og tiltrængt opgradering af konferenceprojektoren i Koncertsalen og et mål om at være på forkant med den nyeste teknologi, gav os muligheden for at slå to fluer med et smæk. Derfor flytter vi den nuværende projektor fra Bio1 til Koncertsalen, og opgraderer til en laserprojektor med en såkaldt 4k billedopløsning i Bio1, udtaler Martin Sørensen.

KCL forklarer, at fordelene ved at bruge laser som lyskilde fremfor en konventionel løsning med en stor 4.000 watt pære blandt andet er, at man opnår en meget større kontrast i billedet. Sort bliver mere sort og kombineret med et kraftigere lys, giver det en større dybde i billedet. Endelig passer investeringen godt ind i KCL’s grønne profil, idet en laser holder meget længere og taber ikke lysstyrke på samme måde, som de nuværende pærer gør - og derfor ikke skal skiftes hvert halve år. Når den nye projektor er korrekt indstillet, skulle det ikke være nødvendigt at skifte laseren de næste 10-12 år. Den nye projektor kan samtidigt vise film i 4k, hvilket giver dobbelt så mange pixels på lærredet i forhold til den nuværende.

-Vi har i de senere år foretaget store investeringer også i vores biograf, fortæller direktør Bent Mølgaard, KCL. Senest med lydsystemet Dolby Atmos. Det er vigtigt for os, at vi er med helt fremme i forhold til såvel komfort som lyd og billede, og med denne nye laserprojektion, så optimerer vi publikums oplevelse – også på billedsiden, udtaler Bent Mølgaard. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk