6 mio. kr. til GreenLab Skive

Foto: Mette Johnsen
NYHEDER:

Udviklingen af Erhvervsparken GreenLab Skive og arbejdet med at finde konkrete løsninger på de globale udfordringer i omstillingen af energisystemet er blevet styrket. GreenLab Skive kommer med i et EU-program, Interreg ØKS-projekt om cirkulær økonomi og energilagring.

Projektet hedder CISKA – Cirkulære Industrielle Symbioseparker Skandinavien og er en del af EU's Interreg, en europæisk regional udviklings fond der dækker regionerne omkring Øresund, Kattegat og Skagerak.

”Vi er utrolig glade for at være med i et så ambitiøst og toneangivende projekt. Her er fokus på netop det vi er dygtige til og den vej vi går, når vi tænker forretning, genanvendelse og grøn energi sammen i lokale partnerskaber” siger Steen Hintze, direktør i Energifonden, der står bag GreenLab Skive. ”Det betyder, at vi kan tage næste skridt i forhold til at gøre GreenLab Skive til en unik erhvervspark - et arbejde der over tid vil bidrage til en stærk lokal vækst ”.

CISKA har til hovedformål at styrke arbejdet med cirkluær økonomi i lokalt forankrede samarbejder. Der er fokus på genanvendelse, lagring af vedvarende energi og innovation indenfor de grønne forretningsområder. Partnere i projektet er Skive Kommune, Erhvervsakademi Dania og Esval Miljøpark i Akershus fylkeskommune i Norge. Energibyen Skive, Skive Kommune er lead på projektet, som varer de næste tre år.

”Det har stor betydnig for GreenLab, da vi forsat kan arbejde fokuseret på det, der bringer os fremad. Vi er meget tilfredse med det partnerskab vi bliver en del af i dette projekt - vi ser store potentialer for vidensudveksling og videreudvikling af samarbejder på tværs. For lokalområdet giver det anledning til en endnu strærkere forankring af cirklær forståelse og grøn energi og det vil skabe vækst og grobund for at styrke lokale kompetencer og arbejdspladser indenfor området. Det er medvirkende til at give Skiveegnen et forspring i den grønne økonomi” fortæller Steen Hintze.

Det samlede budget for projektet er på 26.8 mio kr, andelen til arbejdet i Greenlab Skive udgør 6 mio kr.
Projektet har opstart januar 2019 og afsluttes med udgangen af 2021.

Fakta om GreenLab Skive:
GreenLab Skive er en unik erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energilagring og ressourceeffektivitet. Erhvervsparken er placeret i krydset mellem gas- og elnettet. Virksomheder, som placerer sig i GreenLab Skive, for fordel af en faciliteret industrisymbiose, som udvikler og undersøger de nye teknologi- og forretningsmuligheder, der opstår i udvekslingen af overskudsenergi og -ressourcer.
GreenLab Skive er det førende center for integreret grøn energi, intelligent forsyning og bæredygtig produktion i Danmark.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. august 2019, 11:00
Alene af hensyn til de ansattes helbred og virksomhedens omdømme er det en fornuftig forretning at have styr på arbejdsmiljøet.
20. august 2019, 15:00
Fredag den 23. august kl. 14.30 er der gadeteater, på Rådhustorvet i Skive, hvor KIF KIF Sisters optræder.
20. august 2019, 09:00
Youngsters er tilbage på podiet i Sejlsportsligaens 2. division 3. stævne i Skive, og denne gang med et godt forspring ned til nr. 2 og 3. der endte a point.
20. august 2019, 08:30
PR Chokolade A/S tilbagekalder 2 varianter af chokolade æsken: Orangeriet Vest. Et af chokoladerne i æskerne indeholder allergenet jordnødder (peanuts). Dette er ikke oplyst i ingredienslisten.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring