10 års jubilar sparker til den grønne omstilling

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Skive Kommune fejrer 10 års jubilæum som Energiby og sparker til den grønne dagsorden med eventet Grøn Omstilling ’18, GO18, den 20. september i KulturCenter Limfjord

Arrangementet GO18 er kulminationen på forårets arbejde med den nye energi- og bæredygtighedsstrategi, som blev vedtaget af Skive Byråd i august måned. Samtidig er det 10-års jubilæum for Skives status som Energiby.  GO18 er en fejring af den udvikling, som Skive Kommune har været igennem de sidste 10 år som Energiby – og tilmeldingen er gratis for alle.

Klimaforkæmpere får ordet
Klima, energi, bæredygtighed og lokal udvikling sættes til diskussion, når formanden for den grønne tænketank og tidligere EU-klimakommissær og Klima og Energiminister Connie Hedegaard, filmmand Anders Morgenthaler, Peter Tanev fra TV2 Vejret og de to lokale ildsjæle, designer Søren Vester og Mogens Poulsen fra Thise Mejeri holder oplæg på dagen.

Derudover er GreenLab Skive på programmet, og de vil fortælle om grøn omstilling i praksis. En repræsentant fra Miljø og Fødevareministeriet præsenterer nogle af de forslag, som netop er lanceret i regeringens strategi for cirkulær økonomi. Den nye nationale strategi spiller sammen med Skive Kommunes nye energi og bæredygtighedsstrategi 2029 i det videre arbejde med den grønne omstilling og de klimaudfordringer, som vi står overfor på lokalt, nationalt og internationalt plan.

Samarbejde mod målet
De udfordringer, som knytter sig til klima, energi og bæredygtighed, gør det nødvendigt, at hele samfundet tager del i opgaven. Derfor er involvering og aktivering af borgere, foreninger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner altafgørende for at nå i mål med visionerne i ”Energi Bæredygtighed Strategi 2029”, EBS2019. På den måde er strategien ambitiøs på hele kommunens vegne og en invitation til, at lokalbefolkningen kan tage del i udviklingen de næste 10 år.

FAKTA
EBS2029: Energi Bæredygtighed Strategi 2029
Strategien består af fire ben, og for hvert ben arbejder Skive Kommune via Energibyen på en række initiativer:

Vi vil spare på energien
Vision: At forbruge mindre energi.
Mål: At skabe samarbejder, der er med til at reducere energiforbruget med 20%.

Vi vil grøn energi
Vision: At bidrage til et fossilfrit Danmark i 2050.
Mål: At være selvforsynende med vedvarende energi i 2029.

Vi vil køre grønt
Vision: At skabe nye grønne mobilitetsformer sammen med borgere og virksomheder.
Mål: At reducere C02-udledningen med 10%.

Vi vil udvikle ansvarligt forbrug og produktion
Vision: At reducere vores fodaftryk på jorden ved at ændre på den måde, vi producerer og forbruger vores varer og ressourcer på.
Mål: At være førende inden for genanvendelse og reduktion af affald.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk