Inger Christensen, Skive, fylder 80 år

Privatfoto
Navnenyt:

Lørdag den 19. august fylder Inger Christensen, Skive, 80 år.

Inger blev født i Kolding by og var den yngste i en børneflok på fire. Som 16-årig ung pige kom hun i alt tre år huset hos to lægefamilier i Aarhus. I 1959, som 21-årig, blev Inger husbestyrerinde hos Poul Christensen på gården Kragelund i Hald. Hun faldt godt til i det landlige miljø og i 1961 blev Inger og Poul gift. Året efter fødtes datteren Bodil og nogle år senere kom også sønnen, Torben, som siden har fået en søn, Mathias.

I mange år drev Inger og Poul Christensen et mønsterbrug på Kragelund, og i 1984 fik de, til stor glæde for dem begge, tildelt hædersbevisningen Sølvmedalje for Landboflid.
Gennem de mange år på Kragelund var Inger en dygtig og ihærdig landmandskone. Til dagligt arbejdede hun med i landbruget, og specielt i tiden med roehakning og i høsten, tog hun en stor tørn, samtidig med at hun også sørgede for kosten til folkene på gården. Hun dyrkede drivhuset og den store køkkenhave, der hvert år bugnede af både frugt og grønt, som hun yndede at udnytte på bedste vis, og i sommertiden blev der stuvet i fryseren og syltet flittigt til resten af året.

I 1993 besluttede Inger og Poul at sælge Kragelund og flyttede herefter til parcelhuset i Skive for at nyde deres otium og få tid til at rejse, noget de nød rigtig meget i mange år.
Inger, der på det tidspunkt var blevet 56 år, havde dog ikke tænkt sig at lægge helt op, så hun valgte at blive lønmodtager og i flere år arbejde hun på Metallic i Skive. I 2001 blev hun eksamens-tilsyn på Skive Handelsskole og med tiden også på Teknisk Gymnasium i Skive. Et hverv hun nu har nydt i 16 år – og i øvrigt stadig gør.

Huset på Drosselvej bliver der også tid til, og syltningen har Inger stadig ikke lagt på hylden. Hun forsyner gerne familien med asier, syltetøj og lækker saft af både ribs og hindbær fra egen have. Ind imellem bliver der dog også tid til en god bog, kryds og tværs og en ugentlig tur til svømning.
Nej, hvem siger man skal ta’ den med ro - bare fordi man fylder 80 år.

Fødselsdagen fejres kun med den nærmeste familie.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
20. november 2018, 11:00
Den 1. og 2. december, fra kl. 10.00 - 16.00, åbner dørene til Langesgaards julemarked.
20. november 2018, 14:00
FN har opstillet 17 verdensmål, som samlet set skal føre til en klode, hvor alle mennesker har mulighed for et godt liv.
20. november 2018, 08:00
Om kort tid sættes billetterne til salg til næste års Folkemøde på Bornholm. Og i 2019 tilføjes der 50 ekstra afgange i forhold til sidste års program fra København til Bornholm.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring