Ny sæson i syklub er en succes

Foto: Venligboerne
Mode:

Venligboerne Skive og omegn har nu eksisteret i næsten 2 år siden efteråret 2015. Med udgangspunkt i Facebook-gruppen "Venligboerne Skive og Omegn", og onsdagscafé fra 16-18 på Skive Bibliotek, har Venligboerne udvidet med knopskydninger til gavn for integrationen, og medvirket til at styrke mødet mellem herboende danskere og tilflyttere fra verden omkring os.

Således er der nu i Skive: lektiehjælp mandag, syklub tirsdag, onsdagscafé, engelsk undervisning torsdag, kolonihave lørdag. Seneste tiltag er en madklub - så det bobler i Skive.

Venligboernes syklub for flygtningekvinder m.fl. i Egeris Sognegård startede en tirsdag i maj 2016 og har kørt siden. En donation fra Y-mens Club muliggjorde, at de kunne anskaffe nogle brugte symaskiner til opstart, og med 3 danske damer som hjælpere og 6-7 kvinder fra Syrien blev gruppen aktiv i håndarbejdslokalet på Åkjærskolen. Her kunne symaskiner fra skolen stilles til rådighed for kursisterne på kursusaftenerne, og således kunne syklubbens egne donerede maskiner blive til låns i kursisternes eget hjem.

"Vi har været heldige at møde opbakning, og fået sponsoreret penge fra både Venligboerne - Flygtningehjælp og Soroptimisterne i Skive, samt flere brugte symaskiner og en masse stof fra privates side, således at det har været muligt at låne alle kursister, som ønskede det, en brugt symaskine, ligesom der er gratis stof at sy af. Det har også været muligt at anskaffe tråd, sakse, målebånd m.v. til alle kursister samt diverse sytilbehør." fortæller Jette og Bjarne fra Venligboerne.

På den måde sikredes det, at kursisterne kom i syklubben for at lære at sy på maskine/blive bedre til det, snakke dansk og hygge sig med andre kvinder af forskellig nationalitet. Kvinderne har arbejdet med reparation af tøj, lært at lave mønstre, at klippe og sy både brugsting som f.eks. tasker, puder, forklæder, bakkeservietter, baby- og børnetøj osv. I klubben snakkes der dansk, de hygger sig, drikker kaffe, arbejder - og kvinderne får en friaften, der er deres helt egen.

I den forløbne periode har kursister af fem forskellige nationaliteter deltaget i kurset. Det har været Syrere, Kurdere og Somalier, Afghanere, Iranere og Kinesere som har deltaget i kurset. Alle har ikke været her på én gang, idet nogle har været i praktik og har derfor haft svært ved at møde stabilt op hver tirsdag aften, idet der jo også skulle laves mad og passes børn.

Står du med en symaskine, garn, stof eller tråd, så tager Venligboerne gerne imod det til denne stærke gruppe - og de vil takke dig for dit bidrag, og flere på ventelisten kan komme med. Flere danske hjælpere er der meget brug for, så skulle der være flere, der har lyst til at hjælpe os, er de også meget velkommen til at kontakte undertegnede.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. oktober 2019, 14:00
Gå på opdagelse på den gamle middelalderborg, hvor der fra vægtergangene er udkig til sø, fjord og helt ude i horisonten ses Mors.
14. oktober 2019, 11:00
Kursuscentret.nu på EUC Nordvest og Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest har indgået en samarbejdsaftale om den Lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse.
7. oktober 2019, 13:00
Hvor går man(d) hen, når livet gør ondt? Frivilligcenter Skive starter et effektivt gruppetilbud kaldet ’Kom Videre Mand’ op. Der er plads til 8 mænd der gerne vil videre i hver gruppe.
15. oktober 2019, 09:00
Torsdag den 17. oktober fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring