Stigende digital påsketrafik

BOLIG & LIVSSTIL:

Telenor forudser stigende mobil datatrafik i påskedagene – og et fald i SMS-trafikken.

Når påskeferien sætter ind, stiger danskernes forbrug af mobilt internet. Sådan gik det i hvert fald sidste år, viser tal fra Telenors mobilnetværk. Telenor har sammenlignet Skærtorsdag 2014 med en almindelig torsdag 14 dage tidligere. Skærtorsdag viste en stigning i det mobile dataforbrug på 23 procent sammenlignet med en almindelig hverdagstorsdag.

”Mange er undervejs i bil, bus og tog for at aflægge familien et påskebesøg, og så er der jo tid til at læse netnyheder, gå få Facebook og se video på nettet. Og når man sidder ved påskebordet, bliver der nok også taget flere billeder end til daglig – billeder som bliver uploadet til Facebook og Instagram eller til backuptjenester i skyen,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Mens det mobile dataforbrug formodes at stige i påsken, forventer Telenor til gengæld et fald i SMS-forbruget. Henover 24 timer Skærtorsdag 2014 var SMS-forbruget således 19 procent lavere end 14 dage tidligere. Og i timen mellem kl. 7 og 8 om morgenen var ændringen i SMS-forbruget særligt markant:

”I det tidsrum, hvor danskerne plejer at være på vej ud af døren for at tage på arbejde, var SMS-trafikken hele 70 procent lavere Skærtorsdag end på en hverdagstorsdag. Mon ikke det afspejler, at folk benytter helligdagene til at sove lidt længere,” siger Lars Thomsen.

Skærtorsdag kan dog ikke helt konkurrere med juledag, når det gælder den mobile datatrafik: Juledag røg der således 50 procent mere mobildata igennem Telenors netværk end på en almindelig torsdag.

Datatrafik og SMS-trafik (index)

  • En almindelig torsdag 2014: Datatrafik (Index) 100 og SMS-trafik (Index) 100
  • Skærtorsdag 2014: Datatrafik (Index) 123 og SMS-trafik (Index) 81
  • Juledag 2014: Datatrafik (Index) 150 og SMS-trafik (Index) 84
     

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk