Sådan gør du hvalpen mindre nervøs

Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie.
Foto:Ceva Animal Helath A/S
Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie.
BOLIG & LIVSSTIL:

Tusinder af hunde får nye hjem i foråret: Sådan gør du hvalpen mindre nervøs

Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie. Her er veterinærsygeplejerskens gode råd til at reducere usikkerheden og hjælpe hvalpene til en tryggere og bedre start på det nye liv.
Menneskets bedste ven skaber hygge, ro og glæde i mere end 500.000 danske hjem. Især i foråret vælger mange at erhverve en hundehvalp, og i langt de fleste tilfælde går det efter planen. Hvalpen har det godt og trives i de nye omgivelser. Men for nogle hvalpe bliver det nye liv alt andet end godt. Ifølge veterinærsygeplejerske Kirsten Laugesen fra Dyrlægeteamet Sydvet i Rødding er der dog hjælp at hente for hundeejerne, som ved at tage nogle enkle forholdsregler har en meget større chance for at gøre hvalpenes første tid til en succes.

– For det første vil jeg råde kommende hundeejere til at være meget opmærksomme på opdrætteren og de omgivelser, som hunden er født i. Hvis der er mange alarmklokker, der ringer, er det nok en god idé at finde en hund et andet sted. I dag er flere og flere hundeejere opmærksomme på vigtigheden af en solid og dygtig opdrætter, og det er meget positivt, forklarer Kirsten Laugesen, der selv opdrætter golden retriever-hvalpe i sin fritid.

Brug samme stof som diegivende tævehunde

Hvis hvalpen alligevel viser sig at være nervøs og utryg kan man stadig afhjælpe situationen. For det første er hvalpene mere tilpasse og trygge, når der er mennesker ved dem, og de kan blive utrygge af at være alene i den første tid efter en separation fra moder og søskende. Her anbefaler Kirsten Laugesen, at man bruger midlet Adaptil. Produktet giver hvalpen tryghed, fordi det indeholder samme signalstof, som en diegivende tævehund udskiller.

– Jeg bruger Adaptil i mit arbejde med hvalpe, der viser klare tegn på utryghed. Og dem er der desværre stadig en del af. Som opdrætter bruger jeg også midlet, når mine hvalpe skal ud at køre til eksempelvis dyrlægen, fordi stoffet giver hvalpene tryghed i en uvant situation, siger hun.

Veterinærsygeplejersken anbefaler desuden hvalpekøbere at bruge Adaptil i forbindelse med hjemtransporten. – Det kan også være en god idé at bruge i den første tid i de nye omgivelser. Især de første måneder i et nyt hjem er vigtige for hvalpen, gode oplevelser med fremmede mennesker, andre hunde og forskellige miljøer er vigtige dele i hvalpens socialisering. Dårlige oplevelser i hvalpetiden kan have store konsekvenser for hvalpen og medføre angst og utryghed senere i livet, fortæller Kirsten Laugesen.

Det er dog vigtigt at understrege, at signalstoffet ikke er et mirakelmiddel. Man skal stadig sørge for at træne og socialisere hvalpen, så den udvikler sig til en stabil og mental sund hund. 


En separation fra mor og søskende er oftest en stor omvæltning for hvalpene. Men i en alder af otte uger er de fleste klar til det, mener Kirsten Laugesen.


Fakta: Adaptil er et ikke-receptpligtigt adfærdsregulerende signalstof, der skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for såvel hvalpe som voksne hunde. Adaptil kan anvendes forebyggende eller i kombination med træning ved allerede opståede adfærdsproblemer. Produktet er uden bivirkninger og fås hos dyreklinikker og dyrehandlere som halsbånd, spray og elektrisk diffuser.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
21. februar 2019, 09:00
Færøvej spærret fredag den 22 februar om formiddagen, samt fra og med mandag den 25. februar til og med torsdag den 28. februar.
18. februar 2019, 13:00
I uge 9 åbner KulturCenter Limfjord op for deres helt nye multisal med mange nye spændende hold.
20. februar 2019, 11:00
Animationsfilm fra Hospitalsenhed Midt og Skive, Silkeborg og Viborg kommuner hjælper med at skabe mere tryghed for patienterne i overgangen fra hospital til eget hjem.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring