Sådan gør du hvalpen mindre nervøs

Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie.
Foto:Ceva Animal Helath A/S
Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie.
BOLIG & LIVSSTIL:

Tusinder af hunde får nye hjem i foråret: Sådan gør du hvalpen mindre nervøs

Mange tusinde hunde skifter i denne tid trygheden hos mor ud med en ny familie. Her er veterinærsygeplejerskens gode råd til at reducere usikkerheden og hjælpe hvalpene til en tryggere og bedre start på det nye liv.
Menneskets bedste ven skaber hygge, ro og glæde i mere end 500.000 danske hjem. Især i foråret vælger mange at erhverve en hundehvalp, og i langt de fleste tilfælde går det efter planen. Hvalpen har det godt og trives i de nye omgivelser. Men for nogle hvalpe bliver det nye liv alt andet end godt. Ifølge veterinærsygeplejerske Kirsten Laugesen fra Dyrlægeteamet Sydvet i Rødding er der dog hjælp at hente for hundeejerne, som ved at tage nogle enkle forholdsregler har en meget større chance for at gøre hvalpenes første tid til en succes.

– For det første vil jeg råde kommende hundeejere til at være meget opmærksomme på opdrætteren og de omgivelser, som hunden er født i. Hvis der er mange alarmklokker, der ringer, er det nok en god idé at finde en hund et andet sted. I dag er flere og flere hundeejere opmærksomme på vigtigheden af en solid og dygtig opdrætter, og det er meget positivt, forklarer Kirsten Laugesen, der selv opdrætter golden retriever-hvalpe i sin fritid.

Brug samme stof som diegivende tævehunde

Hvis hvalpen alligevel viser sig at være nervøs og utryg kan man stadig afhjælpe situationen. For det første er hvalpene mere tilpasse og trygge, når der er mennesker ved dem, og de kan blive utrygge af at være alene i den første tid efter en separation fra moder og søskende. Her anbefaler Kirsten Laugesen, at man bruger midlet Adaptil. Produktet giver hvalpen tryghed, fordi det indeholder samme signalstof, som en diegivende tævehund udskiller.

– Jeg bruger Adaptil i mit arbejde med hvalpe, der viser klare tegn på utryghed. Og dem er der desværre stadig en del af. Som opdrætter bruger jeg også midlet, når mine hvalpe skal ud at køre til eksempelvis dyrlægen, fordi stoffet giver hvalpene tryghed i en uvant situation, siger hun.

Veterinærsygeplejersken anbefaler desuden hvalpekøbere at bruge Adaptil i forbindelse med hjemtransporten. – Det kan også være en god idé at bruge i den første tid i de nye omgivelser. Især de første måneder i et nyt hjem er vigtige for hvalpen, gode oplevelser med fremmede mennesker, andre hunde og forskellige miljøer er vigtige dele i hvalpens socialisering. Dårlige oplevelser i hvalpetiden kan have store konsekvenser for hvalpen og medføre angst og utryghed senere i livet, fortæller Kirsten Laugesen.

Det er dog vigtigt at understrege, at signalstoffet ikke er et mirakelmiddel. Man skal stadig sørge for at træne og socialisere hvalpen, så den udvikler sig til en stabil og mental sund hund. 


En separation fra mor og søskende er oftest en stor omvæltning for hvalpene. Men i en alder af otte uger er de fleste klar til det, mener Kirsten Laugesen.


Fakta: Adaptil er et ikke-receptpligtigt adfærdsregulerende signalstof, der skaber en følelse af naturlig tryghed og velvære for såvel hvalpe som voksne hunde. Adaptil kan anvendes forebyggende eller i kombination med træning ved allerede opståede adfærdsproblemer. Produktet er uden bivirkninger og fås hos dyreklinikker og dyrehandlere som halsbånd, spray og elektrisk diffuser.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
23. august 2019, 09:00
For et halvt år siden lancerede DAT et nyt tilbud til studerende og seniorer. Hen over sommeren har 9% flere studerende og 32% flere seniorer rejst på ruten mellem Midtjylland og København.
15. august 2019, 09:00
Skive Garden holder introduktionsdag for nye kommende garderer. Kom og vær med!
23. august 2019, 09:00
Coop Danmark tilbagekalder Coop Hamburgerryg pga. enkelte pakninger med gule pletter.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring