Pollenallergi kan give astma

Allergi viser sig gennem flere symptomer.
Foto: Astma-Allergi Danmark
Allergi viser sig gennem flere symptomer.
BOLIG & LIVSSTIL:

I dag er det World Asthma Day: Pollenallergi kan give astma

De fleste kender symptomerne på pollenallergi med løbende næse, røde øjne og kløe i øjne, hals og svælg. Til gengæld tænker de færreste over, at allergien også kan give astmasymptomer. Det rammer ca. hver tredje af landets godt en million pollenallergikere.

Har du snot or not? Det spørgsmål stiller Astma-Allergi Danmark i dag til alle landets pollenallergikere, og det sker i anledning af World Asthma Day. Omkring en million danskere har pollenallergi, og 30-40 pct. af dem har også astma-symptomer.

- Mange er opmærksomme på deres høfebersymptomer, men tilgengæld overser de, at de også har besværet vejrtrækning og hoste. Det vil vi gerne gøre opmærksomme på med kampagnen snot or not, fortæller Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Kampagnen er landsdækkende. I dag, d. 5. maj på World Asthma Day, foregår den på Rådhuspladsen i København, hvor Astma-Allergi Danmark ruller en allergivenlig have ud samt slår et telt op. I teltet sidder læger klar til at teste forbipasserende for allergi samt måle lungefunktion.

 

Mangler opmærksomhed

Astma-Allergi Danmark ønsker at rette opmærksomhed på de allergiske sygdomme. Selv om allergi sjældent er en livstruende sygdom, koster den 4800 årsværk i sygefravær og nedsat arbejdsevne på dage, hvor man møder sløj op på arbejde. Det viser en rapport, som Astma-Allergi Danmark har fået udarbejdet.
- Der er et kæmpe behov for en målrettet indsats mod allergi, som berører så mange, og som har mange skjulte omkostninger. Mange af dem ses ikke i sundhedsudgifterne, men ligger som sygefravær og sociale udgifter, hvor patienterne er overrepræsenterede på sygedagpenge og kontanthjælp. Vi vil gerne have et sundhedsvæsen, der også prioriterer sygdomme med højt sygefravær og lav livskvalitet, siger Astma-Allergi Danmarks vicedirektør Anne Holm Hansen, der efterlyser ambitiøse allergiplaner for udredning og behandling.

Læs mere om sammenhængen mellem astma og allergi og kampagnen snot or not på www.astma-allergi.dk/snotornot

Tænk astma, hvis du har:

  • Åndenød
  • Besværet vejrtrækning
  • Tør hoste
  • Hoste med slim
  • Hvæsende/pibende lyd på vejrtrækningen
  • Trykken for brystet
     
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
25. april 2019, 12:00
Telenor og Eniig har netop underskrevet en bredbåndsaftale, som åbner for, at Telenor kan tilbyde flere end 300.000 midt- og nordjyder lynhurtigt internet på Eniigs fibernet.
25. april 2019, 14:00
På søndag, den 28. april 2019, er det tid til årets første danske storløbsdag, når Musketerdagen søndag eftermiddag skal afvikles på Skive Trav.
25. april 2019, 10:00
Få styr på tal og tendenser med Poul Højlunds spændende foredrag: Rigets Tilstand anno 2019 - Tal om Danmark.
1. april 2019, 10:00
45 danske virksomheder har siden tirsdag den 26. marts haft ekstra grund til at smile og dele highfives ud på kontoret.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring