Lær dit barn at cykle i påsken

Foto: Mikkel Østergaard
BOLIG & LIVSSTIL:

Påskedagene kan bruges til meget andet end at trille æg. Cyklistforbundets koncept Cykelleg er en sjov og nem måde, du kan lære dit barn at cykle på.

Med cykelleg bliver cykeltræningen både sjov og effektiv. Børn helt ned til to år kan sagtens begynde at øve sig på en løbecykel – og det bliver ekstra sjovt, hvis der skal fanges sæbebobler fra sadlen, cykles på line eller holdes bremsesporskonkurrence.

”Det er nemt og sjovt at lege cykeltræningen ind i familien. Man behøver kun et trafikfrit område og en cykel – og vores inspirationshæfte 20 cykellege er helt gratis,” fortæller Mai-Britt Aagaard Kristensen, som er projektleder i Cyklistforbundet.

Under cykellegen glemmer børnene hurtigt, at de faktisk er ved at øve sig på noget, og så kan udviklingen pludselig gå stærkt.

”Når vi i Cyklistforbundet er ude og lave cykellegeevents, møder vi ofte forældre, der er stolte og overraskede over, hvor meget deres barn har lært efter bare et par timers cykelleg,” fortsætter Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Erfaringerne viser desuden, at børn, der har kørt på løbecykel, senere har lettere ved at lære at cykle på en rigtig cykel, fordi de allerede har udviklet god motorik og balance. Så det er bare om at komme i gang, mens tiden og vejret er til det.

Find gratis inspirationsmateriale på www.cykelleg.dk

VI KAN CYKLE!

– 4.000 børnehavebørn leger cykelleg i maj

Der kommer også gang i sæbeboblemaskiner, bolde og kegler, når 4.000 meget unge cyklister i maj måned leger cykellege over hele landet under Cyklistforbundets børnehavekampagne, VI KAN CYKLE! Det er dobbelt så mange som sidste år, for VI KAN CYKLE! har fået alvorligt vokseværk.

”Det er helt fantastisk. Kampagnen er nu ude i 19 kommuner, og det viser, at rigtig mange daginstitutioner har fået øjnene op for alt det, de kan få ud af at lege cykelleg med børnene”, slutter Mai-Britt Aagaard Kristensen.

VI KAN CYKLE! støttes af Østifterne.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
19. august 2019, 09:00
Den 24. og 25. august, fra klokken 10.00-17.00, danner de gamle gårde og huse og den omkringliggende natur ved Hjerl Hede, for 7. år i træk, den perfekte ramme om levendegørelsen.
14. august 2019, 11:00
Hank op i kollegaen, tag din gamle klassekammerat under armen og kom på Elværksgrunden den 23. august til en omgang god musik og konkurrenceprægede aktiviteter.
14. august 2019, 15:00
Nu skal hele familien op af sofaen og ud at flyve! Legehelteløbet er et familieløb, hvor alle kan være med, hvad end man løber, hinker, går eller ruller turen.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring