Energidukse sælger hurtigere

BOLIG & LIVSSTIL:

Det tager 74 dage ekstra og kræver knap tre gange mere i afslag at sælge et hus med energimærke G i forhold til et hus med energimærke C. Samtidig kender 70 procent af danskerne ikke energimærkningen på deres hus.

Boliger med energimærke G kræver i gennemsnit knap tre gange mere i prisnedslag end C-mærkede huse, når de skal sælges.

Samtidig tager det markant længere tid at sælge de mest energiforbrugende huse sammenlignet med de boliger, der placerer sig i den anden ende af skalaen. I gennemsnit tager det 74 dage ekstra at sælge et G-mærket hus sammenlignet med et C-mærket hus.

Til trods for det kender 70 procent af husejerne ikke energimærkningen på deres hus.

Det konkluderer Spar Nord og energiselskabet NRGI på baggrund af nye data fra Boliga samt 1.000 interviews med danskere om deres energiforbrug.

Overskueligt at forbedre

Energimærkningen på et hus fortæller, hvor energieffektivt og hvilken energimæssig stand huset er i, og dermed hvad det koster i varme-, el- og vandforbrug at bo i huset.

Ifølge Benny Hebsgaard, der er energirådgiver i NRGI, er energimærkningen af et hus på højde med boligens tilstandsrapport og har derfor stor betydning for både køber og sælger:

- Selvom det kan virke uoverskueligt at forbedre energimærkningen på et hus, er det ikke altid lig med omfattende renoveringer af boligen. Du bør derfor gøre dig selv den tjeneste at kigge på boligens energirapport for at få et billede af, hvor omfattende renoveringer der er brug for, siger han og fortsætter:

- Eksempelvis kan du nemt rykke en til to energimærkninger op ved at skifte det gamle olie- og gasfyr ud med en mere energivenlig varmekilde som en varmepumpe. Og bor du i et område uden mulighed for fjernvarme, kan du få monteret en varmepumpe, som giver besparelser i forbruget på 50 procent sammenlignet med olie og gas.

Er der tale om et almindeligt parcelhus på 120-150 m2, kræver det ifølge Benny Hebsgaard en investering på ca. 90.000 kroner at få luft-vand-varmepumpe, mens jordvarme typisk beløber sig til 130.000 kroner.

Flere økonomiske fordele

Netop nu har kun to procent af de udbudte huse energimærke A, mens hele 30 procent har energimærke D. Næstflest huse er udbudt med energimærke C, der tegner sig for 21 procent af det samlede udbudsmarked.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm er der flere gode grunde til at overveje at energirenovere sit hus:

- På længere sigt er energirenovering med til at sikre din boligs værdi og ikke mindst højne sandsynligheden for, at der er købere til den, når den en gang skal sælges, siger han og fortsætter:

- Dertil kommer, at det er med til at reducere forbruget, og besparelserne bliver kun større i takt med, at energipriserne stiger. Samtidig er det lige nu historisk billigt at låne penge i boligen, hvilket også kan være med til at øge incitamentet for at skabe energibesparelser på længere sigt.

Martin Lundholm opfordrer desuden boligejerne til på forhånd at regne på, hvad den konkrete energirenovering eller mindre forbedringer vil koste og forholde sig til, hvornår investeringen er tjent hjem igen.

XL-Byg har lavet en quickguide


 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
25. april 2019, 12:00
Telenor og Eniig har netop underskrevet en bredbåndsaftale, som åbner for, at Telenor kan tilbyde flere end 300.000 midt- og nordjyder lynhurtigt internet på Eniigs fibernet.
25. april 2019, 14:00
På søndag, den 28. april 2019, er det tid til årets første danske storløbsdag, når Musketerdagen søndag eftermiddag skal afvikles på Skive Trav.
26. april 2019, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn fredag eftermiddag ca. kl. 17:00, sejlende under dansk flag.
25. april 2019, 10:00
Få styr på tal og tendenser med Poul Højlunds spændende foredrag: Rigets Tilstand anno 2019 - Tal om Danmark.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring