Ny behandlingsmetode mod AMD

Akupunktur til behandling af AMD
Foto: Aku-Huset
Akupunktur til behandling af AMD
BOLIG & LIVSSTIL:

En ny akupunktur-metode giver nu ældre, der er ramt af den alvorlige øjensygdom tør AMD, nyt håb. Det viser et nyt dansk klinisk studie, som netop er lavet af akupunktør Thomas Borgå og optometrist Ph.D, Hans Bleshøy, begge fra Skive. Patienter med tør AMD får i dag beskeden fra det offentlige sundhedsvæsen, at der ikke findes en behandling for lidelsen, som efterlader patierne i et tomrum.

Tør AMD – Aldersrelateret Macula Degeneration – rammer 10 -12 procent  af danskere over 60 år, og sygdommen medfører det, man kalder funktionel blindhed. Tør AMD er årsag til svær nedbrydning af synet hos en stor gruppe ældre danskere.

Men nu har akupunktør Thomas Borgå fundet en metode, der i mange tilfælde kan forbedre eller helt standse udviklingen af sygdommen, som sidder i nethinden. Han har afprøvet den nye metode på 19 forsøgspatienter over en halv-årig periode i 2014 – og det er nu blevet til det første kliniske studie af tør AMD i Danmark.
Undersøgelsen viser at 11 ud af de 19 forsøgspatienter har fået forbedringer af deres kontrastsyn, og 9 ud af 19 fik forbedret visus (synsskarphed/styrke) efter at have modtaget behandling med nåle kombineret med kosttilskud i et halvt år.

– Vores undersøgelser viser, at en stor del af vores patienter i gruppen har fået forbedret deres syn. Konklusionen på vores studie viser også, at hverken kosttilskud eller psykologiske faktorer alene kan forklare de målte forbedringer. Så vores studie indikerer helt klart, at der er brug for yderligere forskning på området med behandling af nåle, siger akupunktør Thomas Borgå, der har sin klinik, Akupunktur Huset, Skive.

Studiet har også vist, at jo tidligere patienterne kommer i behandling, jo større er sandsynligheden for at vende udviklingen af sygdommen, tilføjer han.

Over halvdelen har fået forbedret synsfunktion
Sideløbende med behandlingerne hos Thomas Borgå undersøgte optometrist Ph.D Hans Bleshøy patienterne med avanceret måleudstyr og med scanninger af nethinden.

– Vi kan ud fra undersøgelsen konkludere, at over halvdelen af forsøgspatienterne har fået en forbedret synsfunktion. Og det er i sig selv et godt resultat. Der er også en del af gruppen, der svarer, at de har fået en forbedret livskvalitet efter behandlingen, også selvom deres syn ikke er blevet meget forbedret efter behandlingen, sandsynligvis fordi deres sygdom var for fremskreden, da de kom til os. Men at opnå en forbedret livskvalitet er jo også positivt, siger Hans Bleshøy.

Thomas Borgå vil nu tilbyde behandlingen af tør AMD som en kombinationsbehandling med nåle og kosttilskud til patienter over hele landet, og han fortsætter samarbejdet med Hans Bleshøy, som tilbyder løbende synsundersøgelser af de patienter, som får behandling hos Thomas Borgå.

– Jeg har allerede patienter fra hele landet, som har hørt om behandlingen, og som kører til Skive for at blive behandlet udtaler Thomas Borgå. 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
21. februar 2019, 09:00
Færøvej spærret fredag den 22 februar om formiddagen, samt fra og med mandag den 25. februar til og med torsdag den 28. februar.
18. februar 2019, 13:00
I uge 9 åbner KulturCenter Limfjord op for deres helt nye multisal med mange nye spændende hold.
15. februar 2019, 15:00
Mange håndværkere mødte op, da Skive Kommune og SET holdt det årlige orienteringsmøde om de udbud, der vil komme i løbet af 2019.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring