Verdens første digitale galleri åbner i Vendsyssel

Foreningen PixlArt åbner den 13. juni med udstillingen ”Retroperspektiv Jan Grarup”.
Foto: Pixl Art
Foreningen PixlArt åbner den 13. juni med udstillingen ”Retroperspektiv Jan Grarup”.
KULTUR:

Foreningen PixlArt åbner den 13. juni med udstillingen ”Retroperspektiv Jan Grarup”.

På præmieredagen vil der være fremvisning af de nyindrettede lokaler med gratis adgang for alle mellem kl. 14-16. Marianne Jelved vil holde åbningstalen. Derefter vil den international kendte fotograf Jan Grarup holde foredrag. Til den del kan der købes billetter på Billetto.dk.

Udefra ligner bygningen på Liljevej 2 i Østervrå stadig det, den siden 1919 og indtil for nylig har dannet rammerne om – kirkekultur. Indenfor står fremtiden på spring med nutidig kulturformidling i form af store digitale skærme, der skal danne rammen for verdens første digitale galleri - PixlArt. PixlArt

I tre år har bestyrelsen bag foreningen PixlArt lagt planer og arbejdet på at realisere drømmen om noget helt nyska-bende indenfor fotografiets verden. Foreningens formål er at etablere fotoudstillinger og filminstallationer. – Billederne bliver, i modsætning til traditionelle gallerier, vist på digitale skærme. Hvilket giver mulighed for at vise et meget stort antal billeder, fortæller formand for PixlArt Tao Lytzen.

I tilknytning til galleriet har PixlArt planer om at iværksætte vidensdeling af nyskabende karakter og hertil gennemføre workshops for alle aldersgrupper som har interesse i fotografi og fotografering i det hele taget. - Igennem vore innova-tive ramme håber vi at skabe større forståelse for fotografisk virke, forklarer formanden, og understreger, at foreningen har et særligt fokus på at inddrage børn og unge i sine aktiviteter.

PixlArt er en non-profit forening, således at indkomne midler fra medlemmer, sponsorer, fonde og overskudsgivende arrangementer anvendes til at igangsætte nye tiltag indenfor fotografi. - Vi håber gennem vores uortodokse placering i en lille kirke i en landsby at bidrage konstruktivt til at løfte Vendsyssel oplevelsesmæssigt, forklarer Tao Lytzen.

På åbningsdagen sætter PixlArt en fed streg under netop den del med et spændende foredrag af den internationalt kendte fotograf Jan Grarup, der i ord og billeder tager tilhørerne med til nogle af verdens brændpunkter, hvor han personligt har været helt tæt på og med sine billeder dokumenterer, hvad der sker – flotte billeder, men også gruopvækkende! Jan Grarup Jan Grarup begyndte sin karriere som fotograf allerede som 15-årig og har arbejdet for bl.a. Politiken og Ekstra Bladet. Jan Grarup udgav i 2006 en retrospektiv bog ”Shadow Land” med et stort udvalg af hans bedste reportagebilleder fra 1989 og frem. Jan Grarup blev Årets Pressefotograf i 2009, han har vundet World Press Photo syv gange og Årets Pressefoto fem gange, ligesom han har modtaget et væld af priser for sit arbejde såvel internationalt som nationalt.

Bestyrelsen bag PixlArt glæder sig til at vise de nye lokaler frem og fortælle om de mange andre spændende planer, der er på tegnebrættet. – Vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi, lyder opfordringen. Udstillingen med Jan Grarups billeder kan ses hele sommeren, hvorefter den bliver afløst af andre spændende udstillere.

www.pixlart.dk www.facebook.com/pixlart.dk Medie

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring