Skulpturguidenskive.dk genopstår

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Skulpturguiden er Skive Kommunes vejviser til kunsten i det fri i hele kommunen. Her kan du klikke dig ind på offentligt tilgængelige værker. Nogle ejes af kommunen, andre af virksomheder og institutioner.

Her er kunstneriske bearbejdninger - udført af både professionelle, anerkendte kunstnere -  og mindre kendte kunstnere, såvel som kunst lavet af børn og unge.

De mange spændende skulpturer på Skiveegnen kan nu studeres online på diverse platforme – og vil man opsøge dem i den analoge virkelighed, så er de nemme at finde via skulpturguidens interaktive kortfunktion. Man kan også søge på kunstnerens navn - ordnet alfabetisk efter fornavn - og på skulpturens titel, ligeledes ordnet alfabetisk under hver af kommunens postnumre. Rundkørslerne har fået sin egen underrubrik – og en detalje er her, at der ud over flere fotos af de enkelte rundkørsler også er en videosekvens, hvor man kommer hele vejen rundt.

I 2002 skabte Kunstfagrådet i samarbejde med Skive Kunstmuseum og Skiveegnens Turistbureau en digital guide over kommunens skulpturer. En hjemmeside hvor man kunne gå ind og se billeder af og finde oplysninger om de dengang ca. 50 skulpturer i hele kommunen. Sitet forsvandt efter nogle år, men nu har Kunstfagrådet taget initiativ til at genetablere det i en ny og forbedret, tidssvarende udgave.

Der er 53 kunstnere repræsenteret med tilsammen 123 værker. Fotos, video og layout er lavet af billedkunstneren Poul E. Nielsen. Da sitet er nyt, vil der sandsynligvis være flere skulpturer, der ikke er kommet med. Har man oplysninger om skulpturer, man savner i guiden, eller finder man fejl, kan man sende en mail til kultur@skivekommune.dk.

Kriterierne for optagelse i skulpturguidenskive.dk er, at skulpturerne er kunstnerisk bearbejdede og offentligt tilgængelige. Der vil et par gange om året blive lavet opdateringer på sitet.

Skulpturguiden, der henvender sig både til kommunens borgere og egnens turister, kan besøges her: www.skulpturguidenskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
20. november 2018, 11:00
Den 1. og 2. december, fra kl. 10.00 - 16.00, åbner dørene til Langesgaards julemarked.
20. november 2018, 14:00
FN har opstillet 17 verdensmål, som samlet set skal føre til en klode, hvor alle mennesker har mulighed for et godt liv.
20. november 2018, 08:00
Om kort tid sættes billetterne til salg til næste års Folkemøde på Bornholm. Og i 2019 tilføjes der 50 ekstra afgange i forhold til sidste års program fra København til Bornholm.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring