POST DANMARK FEJRER 100-ÅRET FOR KVINDERS VALGRET

KULTUR:

POST DANMARK FEJRER 100-ÅRET FOR KVINDERS VALGRET

Post Danmark tager del i fejringen, når kvinders valg- og stemmeret i dag på Grundlovsdag fylder 100 år. Det sker med udgivelsen af et frimærke, der markerer jubilæet for kvindernes fuldgyldige medlemskab af det danske demokrati. - Grundlovsændringen i 1915 er fundamentet for nutidens åbne, skandinaviske demokrati.

En af frimærkernes fornemmeste opgaver er at fejre og fremme det, der har betydning for os i samfundet i dag. Derfor er vi med til at hylde demokratiet med et særligt frimærke i anledning af 100-året for kvinders valgret, siger Martin Pingel, designchef i Post Danmark Frimærker. Frimærket er baseret på et maleri af kunstneren Lise Malinovsky.

Motivet viser kvinder i hvide kjoler med røde silkebånd under det historiske valgretstog gennem København 5. juni 1915, hvor tusindvis fejrede de nyvundne rettigheder. Post Danmark har skænket Lise Malinovskys maleri til Christiansborg, hvor det indtil videre hænger i lokalet ved siden af Snapstinget. Den endelige placering er endnu ikke afgjort.

I anledning af 100-året står Dansk Kvindesamfund og Nationalmuseet i dag bag et festligt optog gennem København, hvor ruten fra 1915 gentages med afgang kl. 10.30 fra Kastellet på Østerbro og afslutning på Christiansborg.

Frimærket udkommer i værdien 10,00 kr. og kan fra 13. juni købes på landets posthuse, i Post Danmarks netbutik samt i Mobilshoppen via Post Danmarks app.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk