Mit liv på verdens største borerig

Borebissen Jens Lundgaard
Borebissen Jens Lundgaard
KULTUR:

Mød borebissen Jens Lundgaard fra Fur på Skive Bibliotek torsdag aften den 18. februar kl. 19.00.

Jens fortæller om sit job som marine section leader på verdens største jack-up rig i den norske del af Nordsøen. Krydret med billeder fra hverdagen i den moderne olieindustri og lidt om min vej dertil fra skipper i handelsflåden og på traditionelle sejlskibe. Har sejlet med skoleskibet Georg Stage og med skonnerten Louise Moland. Jens er Furbo med stort F og opvokset på Nørre Lundgaard på Fur sammen 4 søskende.

Faktisk har Maersk Drilling fornylig fået leveret sin anden XLE jack-up rig, XLE-2, fra Keppel FELS Shipyard i Singapore. Boreriggen, der er verdens største jack-up rig, beregnet til Nordsøens barske miljø, har påbegyndt sin rejse mod den norske del af Nordsøen, hvor den skal udlejes til det norske olieselskab ASA (Det norske) i fem år. Riggen kommer til at arbejde i Ivar Aasen-oliefeltet.
Riggens ben har en længde på 206,8 meter, og den er designet til at fungere hele året rundt i Nordsøen på en vanddybde på op til 150 meter. Riggen, der bliver navngivet ved en ceremoni i Norge, er den anden i en serie på fire jack-up rigge, der bliver en del af Maersk Drillings flåde i år og indtil 2016. De fire rigge repræsenterer en samlet investering på 2,6 milliarder dollar. De første tre rigge, inklusive XLE-2, bliver leveret fra Keppel FELS i 2014-15, mens den fjerde leveres fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering i Sydkorea i 2016.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring