Mit liv på verdens største borerig

Borebissen Jens Lundgaard
Borebissen Jens Lundgaard
KULTUR:

Mød borebissen Jens Lundgaard fra Fur på Skive Bibliotek torsdag aften den 18. februar kl. 19.00.

Jens fortæller om sit job som marine section leader på verdens største jack-up rig i den norske del af Nordsøen. Krydret med billeder fra hverdagen i den moderne olieindustri og lidt om min vej dertil fra skipper i handelsflåden og på traditionelle sejlskibe. Har sejlet med skoleskibet Georg Stage og med skonnerten Louise Moland. Jens er Furbo med stort F og opvokset på Nørre Lundgaard på Fur sammen 4 søskende.

Faktisk har Maersk Drilling fornylig fået leveret sin anden XLE jack-up rig, XLE-2, fra Keppel FELS Shipyard i Singapore. Boreriggen, der er verdens største jack-up rig, beregnet til Nordsøens barske miljø, har påbegyndt sin rejse mod den norske del af Nordsøen, hvor den skal udlejes til det norske olieselskab ASA (Det norske) i fem år. Riggen kommer til at arbejde i Ivar Aasen-oliefeltet.
Riggens ben har en længde på 206,8 meter, og den er designet til at fungere hele året rundt i Nordsøen på en vanddybde på op til 150 meter. Riggen, der bliver navngivet ved en ceremoni i Norge, er den anden i en serie på fire jack-up rigge, der bliver en del af Maersk Drillings flåde i år og indtil 2016. De fire rigge repræsenterer en samlet investering på 2,6 milliarder dollar. De første tre rigge, inklusive XLE-2, bliver leveret fra Keppel FELS i 2014-15, mens den fjerde leveres fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering i Sydkorea i 2016.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
22. august 2018, 15:00
I starten af 70’erne drog købmandssønnen fra Brårup, Ole Fly Plejdrup, ud i verden. Nu er han tilbage i spændende og dynamiske rammer med nyåbnet afdeling på Østerbro 7 i Skive.
30. august 2018, 15:00
Haugen-Gruppen A/S tilbagekalder to partier af Cup Noodles Spicy. Producenten har oplyst, at der er risiko for glasstykker i produktet.
30. august 2018, 09:00
Alle kulturinteresserede borgere er inviteret, når Kulturelt Samråd Skive blænder op for kulturprisuddeling den 25. oktober kl. 16 i Kulturcenter Limfjord.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring