Lokale med til sommerlevendegørelse på Hjerl Hede

Susanne Gregersen i midten med sønnen Simon og datteren Nanna
Foto: Susanne Gregersen
Susanne Gregersen i midten med sønnen Simon og datteren Nanna
KULTUR:

Susanne Gregersen fra Skive er med til dette års sommerlevendegørelse på Hjerl Hede, som statist der gør oplevelsen endnu større for de besøgende.

"Der er masser at opleve bla. mejeri, bageri, skole undervisning, mosebrug, historisk legestue, præstekøkkenet, købmanden, savværk, skovfoged gården, sulegården hvor der spindes garn og strikkes og møllen der maler korn. Alle steder står/går der folk klædt i klædedragt og fortæller historien om den pågældende aktivitet." fortæller Susanne til Skive-Her.

Susanne nævner at det er en god oplevelse for hele familien, som deltager for anden gang. "Enten er man med i levendegørelsen én gang, ellers så er man for resten af livet" siger Susanne, og forsætter: "Det er en god mulighed for at opleve den gamle historie sammen med familien, samt lære noget i sin sommerferie."

Susanne sidder på Hedens Sulegård, hvor hun strikker med en anden deltager, som har været med siden 1980. Sønnen Simon arbejder med tørv/mosebrug, og datteren Nanna går i skole hver 2. dag, og de andre dage i historisk legestue.
I år har mejeriet desuden fået licens til at sælge eget smør.

Der er til levendegørelsen cirka 100 deltagere, og de som kommer langvejs fra, bor på Hjerl Hede under levendegørelsen, og nogle bor på Sevel Camping, resten af deltagerne kører frem og tilbage hver dag. De fleste deltagere er der kun en uge, mens enkelte deltagere tager 2 eller flere uger af levendegørelsen.

Susanne ser allerede frem til julelevendegørelsen i år.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk