Kunst i Selde ? også i de kommende år

Foto: Fursundegnen.dk
KULTUR:

Fursundegnen oplyser: Landart-kunstner Marianne Jørgensen fra Aarhus, fortalte i et foredrag på Da Winti i Selde om fremtiden for kunsten i Selde og om sine egne værker.

Hun begydte sit foredrag med at beskrive hvilke kunstnere, der vil færdiggøre deres værker til ferniseringen af Skulpturlandsby Selde d. 5. september i år.
Det bliver en anseenlig række af meget forskellige spændende værker.
I en del af dem har seldeborgerne været direkte indvolverede eller medvirket som mentorer for kunstnerne.

Marianne betonte betydningen af borgernes medvirken, både hvad angår kunstnernes motivation for at vælge at deltage i udstillingen i Selde og i forbindelse med at få bevilliget fondsmidler til værker i det offentlige rum.
Disse midler gives fortrinvis til projekter, som involverer beboerne i området.
Nogle af de projekterede værker er så omfattende, at de først kan endelig færdiggøres i de kommende år. Det gælder fx Gitte Juuls udsigtstårn på ”Jordmodergrunden” og Kasper Sørensen og Laurits Rasks store landskabsprojekt ”Konradsborg – langs bækken mellem bakkerne”, som et internationalt netværk vil være med til at lave.

Marianne afslutter sit arbejde som kurator af Skulpturlandsby Selde i år, men hun har også planlagt nye spændende projekter i de kommende år. 2016 har hun planlagt et projekt, hvor ti kunstnere i samarbejde med Danmarks fineste broncestøber, Peter Jensen, skal komme til Selde, lave hver deres værk og være med til at støbe det i det mobile støberi, som Peter Jensen medbringer. Værkerne bliver derefter udstillet i Selde.
Året efter gælder det video-kunst. Igen et 14-dages projekt med kunstnere, som vil arbejde i området og afslutte med at præsentere deres produkter. Disse projekter skal financieres af fondsmidler, som Marianne og de deltagende kunstnere selv søger.

Der bliver stadig arbejdet på det store projekt på Møllebakke overfor Fursundhallen i Selde. Marianne har allerede sidste år præsenteret sit projekt ”Podehaven”, en have, hvis stier og højbede er formet efter et mønster, Marianne har fra Kuna – indianernes broderier.
Værket skal bygges af en mørkerød sten, som Randers Tegl vil lave specielt til Seldeprojektet.
Dette projekt vil være undervejs de kommende år – der er endnu ingen konkret tidsplan, men Marianne er meget opsat på at gennemføre sin plan.

I en tredje del af sit foredrag viste hun billeder og fortalte om nogle af de værker, hun har lavet i sit kunstneriske virke – og det lover godt for, at også ”Podehaven” vil blive til noget.
Det var forbavsende at høre om de forskellige omfattende værker, hun har lavet. Mange af dem må forstås indenfor rammen af ”Land-art”, som SKY og UTOPIA i Selde, men meget større og lavet som projekter i forbindelse med omgivende arkitektur eller museer. Også store udstilligsobjekter af naturmaterialer fx til ”Den Frie” og til ”Arken” i København og – som det nyeste værk - en ”havelåge” til Vejen Museeum i bronze blev vist under foredraget.

Lene Noer, som var leder af ”Projekt Kunst i Selde” i forbindelse med Skive Kommunes områdefornyelse, var også til stede denne aften.
Hun berettede derfor selv om et stort kunstprojekt, som hun og Birgitte Ejdrup Kristensen (”Soklen” i Selde) vil samarbejde om – og søge midler til.
Det skal være et projekt, hvor kunsten skaber værker eller kunstneriske handlinger i fælleskab med borgerne på hele Fursundegnen, muligvis udgående fra nedrivningstruede huse i området. Lene
Noer kunne også fortælle om, at de ”møbler”, hun har designet til udsigtsplatformen ved Fur Landevej ved indkørslen til Selde, stadig er i arbejde, og at hun forsøger at få Matrin R Olsens Selde- skilt i ny form sat op.

Foredraget sluttede naturligvis en del senere end planlagt – men tilhørerne blev til det sidste!

Besøg: http://www.fursundegnen.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
26. juni 2019, 09:00
Salling Group tilbagekalder et parti Tahiti vaniljestænger. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring