Krimiforfatteren Tine Enger på Skive bibliotek

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Torsdag den 27. oktober kl. 19.00 kan man møde krimiforfatteren Tine Enger på Skive Bibliotek.

Det er sjældent, at en dansk forfatter henlægger en krimi til Sydslesvig og oven i købet foretager dybtgående research. Romanen ”Land under” har en ø i vadehavet, en såkaldt Halling, som scene for et mord i en kunstnerkoloni.

Grænseforening. Europols nyoprettede specialenhed med hovedkvarter i Flensborg assisterer politiet i den dansk-tyske grænseregion og har efterforskere med lokalkendskab og med beherskelse af områdets mangfoldighed af sprog og dialekter. Vi møder en sønderjysk kriminalassistent Siv Callesen og en frisisk kollega Erk Jessen, altså et grænseoverskridende politisamarbejde.

Kunstnerne ligger tilsyneladende i konflikt med både de lokale og sig selv. Da en storm sætter ind, må Siv og Erk forsøge at opklare forbrydelsen uden assistance fra fastlandet. De åbne vidder lukkes af mørke, vind og vand, og klaustrofobien trænger sig på.

Tine Enger fortæller historien om kunstnerisk ambition, selvrealisering og kunstsyn. Hvor langt vil man gå i kunstens tjeneste? Vil vi ikke alle forsvare vores livs halliger? Forfatteren udtaler, at hun i grænselandet mødte stor vilje til at forstå hinanden, og det er det, hun gerne vil vise i sin roman. Vi, der har læst bogen, er fuldstændig revet med af spænding og nytænkning, og glæder os enormt til at høre, hvad hun har at fortælle os skriver en repræsentant fra Skiveegnens Grænseforening.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk