Kendt fotograf gæster Skive Bibliotek

Reaching Europe by Sofie Amalie Klougat
Reaching Europe by Sofie Amalie Klougat
KULTUR:

Tirsdag aften den 9. februar holder den unge anderkendte fotograf Sofie Amalie Klougat foredrag på Skive Bibliotek og fra samme dag af viser hun en flot udstilling på biblioteket, som kan ses frem til den 18. marts. Foredraget kalder hun for ”Velkommen til Europa”, og i det vil hun fortælle om sit arbejde med at skildre flygtningesituationen i primært Italien. Hun vil give et indblik i, hvad der sker med flygtninge og migranter, når de ankommer til Europa og møder et belastet, italiensk asylsystem og publikum vil høre hvilke udfordringer og overraskelser, hun har mødt som fotograf.

Flere end 60 millioner mennesker er i dag fordrevet fra deres hjem på grund af krige og konflikter. De fleste opholder sig midlertidigt i nabolandene omkring konfliktområderne, men et stigende antal flygtninge og migranter kommer af nød som bekendt til Europa. 
Sin fotoudstilling har hun kaldt for ”Reaching Europe”. Sofie Amalie har taget sine fotos i den italienske kystby Pozzallo hvor flygtninge og migranter oplever deres første møde med Europa og et asylsystem der reelt er brudt sammen. Her bliver de holdt indespærret i byens modtagelsescenter.

Udstillingen fra modtagelsescentret i Pozzallo er en del af projektet Reaching Europe, som blev søsat i foråret 2015. Reaching Europe er et samarbejde mellem journalist Marie Louise Albers og fotograf Sofie Amalie Klougat, som havde til formål at sætte ansigter og ord på flygtningekrisen i Italien.  Sofie Amalie Klougart er født i 1987 og er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2013 og underviste i foto i 2014 på Krabbesholm Højskole. Hun har udstillet en lang række steder og høstet stor anerkendelse for sit fotografiske arbejde. Der bliver samtidig tale om en jubilæumsudstilling på Skive Bibliotek, da det er 25 år siden at bibliotekets månedlige udstillinger påbegyndtes fortæller bibliotekar Stig Seidenfaden.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
24. september 2018, 08:00
Den 28. september fejrer Skive Musikskole 50 års jubilæum med masser af gratis eftermiddagskoncerter.
21. september 2018, 16:00
Samlet indsats med fælles sekretariat og involvering af alle interessenter skal koble kommunerne på det jyske motorvejsnet.
17. september 2018, 10:00
Søndag den 23. september afholdes Fursund-løbet, som er en unik mulighed for at opleve den flotte natur i Nordsalling.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring