Hele Danmark cykler

KULTUR:

Hele Danmark cykler søndag den 7. juni

De gør det i Thisted, og de gør det på Falster. De gør det i byer over hele Danmark – cykler – for at markere ‘Vi cykler i dag’, den nye store cykelfejringsdag.

Kæden smøres og kaffen hældes på termokanden, når tusindvis af danskere hopper i sadlen søndag 7. juni til et væld af forskellige arrangementer landet rundt, som alle har det til fælles at cyklen er i centrum på denne cyklingens fejringsdag.

Arrangementerne er vidt forskellige, og skulle man være så heldig at bo i Esbjerg, kan man komme på panoramatur på Fanø, mens der i Hillerød inviteres på Mountainbike-tur. I Aalborg inviterer Flyvestation Aalborg – der normalt er lukket land for cyklister – indenfor til et kig på redningshelikopteren og Hercules-transportflyet. Og således fortsætter listen over spændende cykelarrangementer i hele Danmark.

Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam glæder sig over starten på en ny tradition, når Vi cykler i dag løber af stablen for første gang søndag d. 7. juni.

”Normalt bruger de fleste af os cyklen som en arbejdshest, når vi cykler til og fra arbejde. Vi cykler i dag handler så om at få os til at opdage, at cyklen også kan være et redskab til fornøjelse, der giver os oplevelsen af fællesskab, frisk luft og motion,” udtaler han.

I år er Cyklistforbundet, DGI, Friluftsrådet, DCU og Danske Cykelhandlere gået sammen om at skabe en endnu stor fejring af cyklen og cyklismen. Tidligere har vi hver især afholdt forskellige arrangementer rundt om i landet – bl.a. Store Cykeldag og Cyklingens Dag – men med det nye samarbejde når vi bredere ud ved at bruge hinandens netværk, erfaringer og faciliteter.

“Med samarbejdet håber vi, at antallet af arrangementer og events i de kommende år vil vokse, så mange flere kommer op på cyklen,” siger Klaus Bondam.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk