Foredrag med Johannes Nørregaard Frandsen

Foto: SET
KULTUR:

Bor vi i midten eller i udkanten? Gentænk vilkår og muligheder.

Dele af Danmark – herunder også Skiveegnen - kaldes i dag ’landdistrikter eller udkanter’, altså såkaldte udviklingssvage områder. Unge vandrer mod byerne, hvor de uddanner sig og slår sig ned – i stedet for at komme tilbage til hjemegnen og bidrage til udviklingen. Dette kan man vælge at sætte sig ned og jamre over, men man kan også betragte det som en mulighed for at gentænke de vilkår, vi lever under.

Onsdag den 8. juni inviterer Rotary klubberne i Skive og SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter til foredrag i KulturCenter Limfjord med professor Johannes Nørregaard Frandsen. Foredraget handler om landdistrikternes vilkår og udviklingsmuligheder – og deltagerne skal forvente brug af såvel humor som ironi.

Johannes Nørregaard Frandsen er professor ved Syddansk universitet og foredragsholder om emner inden for litteratur, kultur og samfund.  Foredraget ”Fra midten af Danmark til "udkanter" tager udgangspunkt i den store diskussion, der for tiden finder sted i Danmark - om udkanter, skævheder og om den urbane magtelite, der siges at sidde i København.

I foredraget vil Johannes Nørregaard Frandsen trække linjer fra 1950erne til i dag for at vise, hvordan landbo-Danmark blev erstattet af et industri-Danmark og hvad det kom til at betyde. Dernæst vil han analysere virkninger af de to store kommunalreformer i 1970 og 2007, og vise, hvordan 2007 reformen var med til at skabe en stærk centralisering. Endelig vil foredraget omhandle betingelserne for den udvikling, der skal til for at skabe større balance og fremgang.

Kom og hør en tankevækkende og humoristisk fortælling fra en anerkendt forsker, taler og formidler.

Tilmelding og betaling sker via skiveet.nemtilmeld.dk – senest mandag, den 6. juni.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. november 2018, 13:00
Fredag den 16. november kl. 16:00 tændes byens juletræ og byens nye julebelysning. I år kommer Paw Patrol også forbi og underholder.
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
16. november 2018, 14:00
På baggrund af en god dialog mellem butikker og erhverv langs Viborgvej, og Skive Kommune, er det besluttet at udsætte opstart af næste etape.
14. november 2018, 12:20
Har du fået stjålet din mountainbike i Skive- eller Struer-området, er der nu håb for, at du kan få den tilbage.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring