Dronningens gobeliner på Skive Bibliotek

KULTUR:

Lørdag eftermiddag den 8. oktober kl. 14.00 vil organist og korleder Pia Dahl fortælle om tilblivelsen af de gobeliner dronningen fik skænket da hun fyldte 50 i 1990.

Gobelinerne var en gave fra en række danske erhvervsvirksomheder, private fonde og erhvervsorganisationer. De 17 gobeliner til Danmarks Dronning er 17 vævede gobeliner, der er ophængt i Riddersalen på Christiansborg Slot. Gobelinerne, der er tegnet af kunstneren Bjørn Nørgaard med motiver fra Danmarks historie, er vævet på et fransk gobelinvæveri i Paris.

Kunstneren Bjørn Nørgaard er kendt for at udtrykke sig i tilknytning til det offentlige rum, ligesom han er kendt for at arbejde med mange materialer og teknikker samt inddrage andre fagfolk i processerne, men hans arbejde med Dronningens gobeliner var hans første anvendelse af tekstiler og vævning.

Pia Dahl vil bl.a. komme med en kunstnerisk vurdering af de kapitler af Danmarks og kongernes historie gennem 1000 år, som skildres gennem Bjørn Nørgaards fortolkning. Et storslået kunstværk, som det tog 11 år at færdiggøre. I øvrigt dækker gobelinerne i alt ca. 300m², og vævearbejdet anslås til at udgøre i alt ca. 300 arbejdsår. Én gobelinvæver kan blot væve ca. 1m² på et år. Pia Dahl garanterer sine tilhører et på alle måder farverige foredrag. 

Arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk