Dorthe Gerlach - stemmen fra Hush

Dorthe Gerlach
Foto: Skive Theater
Dorthe Gerlach
KULTUR:

Den 26. november kl. 20.00 besøger Dorthe Gerlach - stemmen fra Hush

Dorthe Gerlach fulgte i foråret udgivelsen af sin solo-debut Natlys op med en omfattende Danmarksturné. Her mødte publikum overalt en sjældent nærværende sangerinde der, klædt i glimmer og pailetter, viste alle facetterne af sig selv: Fra den karismatiske sangerinde med den unikke klang, over den jordbundne og underholdende historiefortæller der ikke er bange for at give noget af sig selv - og til den energiske performer, der fra start til slut er det naturlige midtpunkt i koncerten. Selvfølgelig med et stærkt og velspillende band omkring sig, med den mangeårige partner in crime Michael Hartmann som guitarist og kapelmester. I november samler Dorthe Gerlach igen bandet og drager ud på anden del af sin Danmarksturne.

Da Dorthe Gerlach i januar 2014 udsendte sin solo-debut Natlys, var det en udgivelse der vakte berettiget opmærksomhed. Albummet er både en stærk opsummering af Gerlachs mangeårige karriere med Hush – og samtidig starten på et helt nyt kapitel i karrieren. Musikstilen kalder hun for ”melankopop”. Sangsproget er dansk og direkte - og om indholdet siger Dorthe Gerlach selv: ”Det er sange der kredser om døden og forgængeligheden og det svære parforhold – og det er bittersøde erindringer og glimt fra indre Nørrebro til det yderste Vandkantsdanmark." Titelnummeret Natlys blev et kæmpe radiohit, der for længst har passeret de første tusind afspilninger på P3 og P4 – og interessen for Dorthe Gerlach har resulteret i massevis af interviews hos bl.a. TV 2 (Go morgen DK, News, flere regionale stationer), DR (DR 1, Aftenshowet, P4 regionalstationerne, Cafe Hack, Mig & Monica), 24Syv og i printmedier som bl.a. Gaffa, Alt for Damerne, Nordjyske, BT og Ekstra Bladet m.f.

Dorthe Gerlach dannede i 1997 Hush, sammen med Michael Hartmann. I 2001 hittede de for første gang med sangen If I Was, der bl.a. var Ugens Uundgåelige på P3. I 2004 kom debutalbummet A Lifetime, der gav Hush det store gennembrud, masser af airplay, 5 DMA nomineringer, ophold på hitlistens førsteplads og internationale udgivelser. Siden fulgte yderligere en stribe hits (bl.a. For All The Right Reasons i 2007), fire albums mere, guldplader, over 100.000 solgte albums, tildeling af den europæiske Border Breakers Award i Cannes, medvirken på Volkswagen TV spot som gik kloden rundt, og tætpakkede turnéer i både ind- og udland som hovednavn og som opvarmning for bl.a. John Mayer, Turin Brakes og Jamie Cullum.

Her er der en lille akustisk forsmag fra denne fine sangerinde:

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
10. juli 2019, 13:00
Skive Kommune i fuld gang med at undersøge mulighederne for salg af plakaten ´Du ved, du er fra SKIVEegnen, når ...´
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring