Årets Kunstner 2015 - Javier Paños

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Søndag den 8. november klokken 14.00 slår Skive Bibliotek dørene op for Kunstfagrådets udnævnelse af Årets Kunstner 2015.

Maleren, skulptøren, optikeren og guldsmeden med det varme, spanske blod rullende i årerne, Javier Paños, er den udvalgte.

Javier har, i samarbejde med sin kone, keramiker og billedkunstner Christel Bækgaard, længe været kendt som kompetente udsmykkere af lokaliteter i Skive Kommune. Springvand, anlægsscene, fisk, kommunesvaner og transformatortårn har været under deres kærlige og kreative, Gaudi-inspirerede behandling, med smukke og opsigtsvækkende resultater til følge.


Med prisen som Årets Kunstner 2015 udtrykkes også en anerkendelse af Javier Paños som maler. I sit maleri er Javier figurativ og finurlig - med stor farvekraft og sans for detaljer. Fortælleglæden udmønter sig ofte i gådefulde, symbolske tableauer, der trækker på kunsthistoriske aner. De spanske og italienske barok- og renæssance-mestre bliver med Javiers pensel vakt til live i nutidig gendigtning. En fuldblodshøne kan nemlig lægge guldæg!

Formand for Skive Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ditte Staun, overrækker årets pris. Der vil være musikalsk underholdning v. 3.g. fra Skive MusikCollege, Skive Gymnasium & HF.

Alle er velkomne til at deltage i det gratis arrangement, der også inkluderer fernisering af Javier Paños’ udstilling på biblioteket.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
5. november 2018, 13:00
Fredag den 16. november kl. 16:00 tændes byens juletræ og byens nye julebelysning. I år kommer Paw Patrol også forbi og underholder.
14. november 2018, 12:20
Har du fået stjålet din mountainbike i Skive- eller Struer-området, er der nu håb for, at du kan få den tilbage.
16. november 2018, 14:00
På baggrund af en god dialog mellem butikker og erhverv langs Viborgvej, og Skive Kommune, er det besluttet at udsætte opstart af næste etape.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring