Årets Kunstner 2015 - Javier Paños

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Søndag den 8. november klokken 14.00 slår Skive Bibliotek dørene op for Kunstfagrådets udnævnelse af Årets Kunstner 2015.

Maleren, skulptøren, optikeren og guldsmeden med det varme, spanske blod rullende i årerne, Javier Paños, er den udvalgte.

Javier har, i samarbejde med sin kone, keramiker og billedkunstner Christel Bækgaard, længe været kendt som kompetente udsmykkere af lokaliteter i Skive Kommune. Springvand, anlægsscene, fisk, kommunesvaner og transformatortårn har været under deres kærlige og kreative, Gaudi-inspirerede behandling, med smukke og opsigtsvækkende resultater til følge.


Med prisen som Årets Kunstner 2015 udtrykkes også en anerkendelse af Javier Paños som maler. I sit maleri er Javier figurativ og finurlig - med stor farvekraft og sans for detaljer. Fortælleglæden udmønter sig ofte i gådefulde, symbolske tableauer, der trækker på kunsthistoriske aner. De spanske og italienske barok- og renæssance-mestre bliver med Javiers pensel vakt til live i nutidig gendigtning. En fuldblodshøne kan nemlig lægge guldæg!

Formand for Skive Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ditte Staun, overrækker årets pris. Der vil være musikalsk underholdning v. 3.g. fra Skive MusikCollege, Skive Gymnasium & HF.

Alle er velkomne til at deltage i det gratis arrangement, der også inkluderer fernisering af Javier Paños’ udstilling på biblioteket.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
24. juni 2019, 13:00
Regionsrådsformændene Ulla Astman fra Region Nordjylland, og Anders Kühnau fra Region Midtjylland, indtræder som medlemmer af Komitéen for udbygning af Rute 26 og 34 fra Hanstholm til Herning
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
25. juni 2019, 09:00
Animex Foods / Fast Food a la Francaise tilbagekalder et parti XXL Grill Pølser. Der er ostepølser i nogle af pakningerne. Allergenen ost (mælk) er ikke nævnt i mærkningen på grill pølserne.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring