Årets Kunstner 2015 - Javier Paños

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Søndag den 8. november klokken 14.00 slår Skive Bibliotek dørene op for Kunstfagrådets udnævnelse af Årets Kunstner 2015.

Maleren, skulptøren, optikeren og guldsmeden med det varme, spanske blod rullende i årerne, Javier Paños, er den udvalgte.

Javier har, i samarbejde med sin kone, keramiker og billedkunstner Christel Bækgaard, længe været kendt som kompetente udsmykkere af lokaliteter i Skive Kommune. Springvand, anlægsscene, fisk, kommunesvaner og transformatortårn har været under deres kærlige og kreative, Gaudi-inspirerede behandling, med smukke og opsigtsvækkende resultater til følge.


Med prisen som Årets Kunstner 2015 udtrykkes også en anerkendelse af Javier Paños som maler. I sit maleri er Javier figurativ og finurlig - med stor farvekraft og sans for detaljer. Fortælleglæden udmønter sig ofte i gådefulde, symbolske tableauer, der trækker på kunsthistoriske aner. De spanske og italienske barok- og renæssance-mestre bliver med Javiers pensel vakt til live i nutidig gendigtning. En fuldblodshøne kan nemlig lægge guldæg!

Formand for Skive Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Ditte Staun, overrækker årets pris. Der vil være musikalsk underholdning v. 3.g. fra Skive MusikCollege, Skive Gymnasium & HF.

Alle er velkomne til at deltage i det gratis arrangement, der også inkluderer fernisering af Javier Paños’ udstilling på biblioteket.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
30. august 2018, 15:00
Haugen-Gruppen A/S tilbagekalder to partier af Cup Noodles Spicy. Producenten har oplyst, at der er risiko for glasstykker i produktet.
22. august 2018, 15:00
I starten af 70’erne drog købmandssønnen fra Brårup, Ole Fly Plejdrup, ud i verden. Nu er han tilbage i spændende og dynamiske rammer med nyåbnet afdeling på Østerbro 7 i Skive.
10. september 2018, 14:00
Skive Sangskriver Festival 2018 afholdes i dagene 18. - 21. september på Kulturhusbåden SVANEN i Skive Havn med besøg af kunstnere og instruktører fra ind- og udland.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring