Undgå larver i dine æbler

Hus og have:

Friske æbler fra haven bringer minderne frem: Følelsen af spænding, da man som barn snuppede æbler fra naboens træ; duften af bedstemors frisklavede æblekage; den friske smag, og følelsen af sommer; da tænderne gravede sig dybt ned i årets første æble. Idyllen vil næsten ingen ende tage.

Idyllen krakelerer dog ved opdagelsen af huller og fede larver, der mæsker sig inde i æblernes midte.

Der findes råd for ovennævnte problem. De fede larver kommer fra æbleviklerne – en slags møl – som, kort tid efter træets blomstring, i forårsmånederne lægger deres æg på bladene og frugterne. Æggene klækkes efter 8-14 dage, og de vil straks søge efter et æble, de kan leve i. Når dette er sket, er det svært at komme larverne til livs. Det er derfor vigtigt at være forebyggende i sin behandling.

Oplever du, at du har æbler med huller og orm, skal du fjerne disse æbler – både fra træet og fra jorden og smide dem ud. På denne måde sørger du for, at du næste år får knap så mange viklere. Du kan ved hjælp af en fælde fange de voksne møl, så de ikke når at lægge deres æg. A Green Way laver en æbleviklerfælde, som ved hjælp af et duftstof tiltrækker og fanger de voksne møl allerede inden parringstid. De fanges på en klisterfælde og når derved ikke at formere sig. På denne måde kan du holde øje med forekomsten af viklere og samtidig reducere risikoen for orm i dit æbletræ.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
15. november 2019, 16:00
Vejen spærres på grund af kloakarbejde.
15. november 2019, 09:00
Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2010, mens fyrtårnsprisen ’Årets Otto’ går til den kunstneriske ildsjæl Troels Madsen.
14. november 2019, 13:00
Lørdag den 16. november inviterer Skive Symfoniorkester alle til en festlig koncert i KCL kl. 16.00.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring