Uakkk! Danmarks Biavlerforening fejres af Anders And

Foto: LF
Hus og have:

I Andeby er bier knap så fredelige som i den virkelige verden. I hvert fald har Anders And mange og alvorlige problemer med de bier, som han og nevøerne Rip, Rap og Rup kæmper med gennem en hel særudgave af Anders And & Co., der udelukkende handler om bier.

Særudgaven, der udkommer i dag, er blevet til i samarbejde med Danmarks Biavlerforening, der i år har 150 års jubilæum. I den anledning spurgte foreningen, om redaktionen på Anders And var interesseret i at udgive et særnummer om bier og biavl. Og det var den.

”Anders And har gennem årene haft en masse kontroverser med bier og ikke mindst forsøgt at få fat i deres honning. Så da Danmarks Biavlerforening foreslog at lave et tillæg til Anders And & Co. om honning og bier, var vi straks med på ideen,” siger redaktør Svend Skytte.

Særnummeret rummer ikke blot sjove historier om Anders og ungerne.

”Udover at være underholdende giver bladet samtidig vores læsere et indblik og indlæring i biernes forunderlige verden. Og så kunne det jo være, at Anders en gang for alle kunne lære at leve i harmoni med de summende honningskabere,” siger Svend Skytte.

Læring er netop målet med udgivelsen. Det siger formanden for Danmarks Biavlerforening, Knud Graaskov: 

”Vi vil gerne ud til hele befolkningen med budskabet om bier og deres betydning. Med denne udgave rammer vi børnene velvidende, at de ikke bliver biavlere af at læse bladet. Men det kan give dem en forståelse for biernes betydning for naturen,” siger Knud Graaskov.

Derfor kan børnene også læse om, hvordan bierne lever, om de mange forskellige bier, hvordan de holdes – og så er der selvfølgelig opskrifter med honning, som børnene kan prøve af, når bladet er læst og lagt på hylden. 

Særnummeret er på 52 sider og udgives med støtte fra Friluftsrådet.

Danmarks Biavlerforening har 5.000 medlemmer, og foreningens formål er at give danske biavlere de bedst mulige vilkår for at drive biavl og producere honning på en bæredygtig og rentabel måde. Det samlede forbrug af honning i Danmark er på omkring 5.000 tons årligt. Produktionen af dansk honning udgør ca. 2.500 tons.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring