Rækkehuset er boligmarkedets youngster

Foto: Flemming Ibsen (Boligsiden.dk)
Hus og have:

Et byggeår på den yngre side af 1970 kan have nogle åbenlyse fordele, og her står rækkehuset stærkt. 70 procent af de rækkehuse, der er solgt det seneste år, er bygget efter 1970. Det gælder kun for 38 procent af villaerne. Boligsiden.dk har kigget nærmere på boligmarkedets youngster, rækkehuset.

Rækkehuse er in, rækkehuse er dyre, og noget af forklaringen ligger i, at rækkehuse er af nyere dato. Tal fra Boligsiden.dk viser, at 70 procent af de rækkehuse, der blev solgt sidste år, var bygget i 1970 eller senere. Det samme kan man kun sige for 38 procent af de villaer, der blev solgt i samme periode.

Rækkehusene kan altså bryste sig af ungdommelighed, men hvad betyder det på boligmarkedet? Et byggeår på den yngre side af 1970 kan have nogle åbenlyse fordele i forhold til vedligehold, stand og ikke mindst planløsning.

”Rigtig mange af de rækkehuse, der blev solgt det seneste år, har ikke bare været bygget lige efter eller omkring 1970. Hvert femte rækkehus, der er blevet solgt det seneste år, er bygget efter år 2000. Der er altså tale om en rigtig stor andel af ganske nye huse, der typisk stadig vil være i rigtig god stand. Samtidig vil rækkehuse bygget efter år 2000 være bygget efter nutidens ønsker fx om åbne eller semiåbne køkkener. De nyere rækkehuses planløsning vil ofte tilfredsstille nutidens købere, hvilket sparer dem for de ombygninger, man ellers kan komme ud i, hvis man køber en gammel villa og ønsker sig en moderne planløsning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vinder på energien

Har rækkehuset ikke mange år på bagen, vil energimærket også være langt bedre end på ældre modeller.

”Vi bliver hele tiden bedre til at bygge mere energivenlige huse. Energivenligheden bliver tænkt ind i huset fra start, som vi fx ser det med nye lavenergihuse og plushuse, der endda kan generere overskydende energi. Uanset hvor meget man optimerer de gamle huse, kan de aldrig komme op i samme energisparende liga som de nybyggede”, siger Birgit Daetz.

61 procent af de rækkehuse, der blev solgt sidste år, havde energimærke A, B eller C. Det gjaldt kun for 28 procent af villaerne.

De gode energimærker og dertilhørende lave varmeforbrug falder også på et tørt sted, for rækkehuset er en dyr investering, der i gennemsnit koster 6.700 kroner mere pr. kvadratmeter end villaen. Til gengæld kan du så glæde dig over en mere beskeden varmeudgift i årene fremover.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
8. juli 2019, 13:00
En tredjepræmie i Eurojackpot og Millionærgarantien gav tre nye millionærer i weekenden.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring