Nu er der græspollen i luften

Græspollen er den type pollen, som flest danskere er plaget af
Græspollen er den type pollen, som flest danskere er plaget af
Hus og have:

I dag indleder Astma-Allergi Danmark sæsonen for græs med et pollental på 2 i København og 5 i Viborg. Græspollen er den type pollen, som flest danskere er plaget af. Mange er dog slet ikke klar over, at deres forkølelseslignende symptomer skyldes pollenallergi.

Måske er du en af dem, som går rundt med pollenallergi overfor græs uden at vide det. En undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har fået udarbejdet, viser, at 9 procent af den danske befolkning ikke modtager behandling for deres pollenallergi. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om nyseture, tilstoppet næse og rindende øjne bliver en del af hverdagen nu, hvor græspollen fylder i luften.

En uge før forventet
Med udsendelsen af årets første pollental for græs starter sæsonen omkring en uge tidligere end en normal sæsonstart, som er i slutningen af maj. Typisk topper græspollen omkring Skt. Hans i juni og slutter i sensommeren. Sæsonen er så lang, fordi de talrige græsarter blomstrer i forskellige perioder hen over sommeren. Det er dog ikke til at vide, hvor hård en græspollensæson allergikere går i møde.

- Mængden af græspollen vil i høj grad afhænge af vind- og vejrforholdene i de kommende uger. Får vi lunt og sommerligt vejr, betyder det flere græspollen i luften. Men hvis der i stedet kommer en periode med koldt og regnfuldt vejr, vil mængden være mere beskeden, siger Karen Rasmussen, biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark.

Til glæde for andre allergikere kører sæsonen for birk dog på det sidste. Der er stadig få birk i luften, men Astma-Allergi Danmarks pollenbiolog forventer at sæsonen slutter inden for den næste uges tid.

Allergi forringer livskvaliteten
Med over 1 million danskere, som lider af pollenallergi, er det derfor også mange mennesker, som bliver berørt af, at græspollen nu hærger. Særligt hvis man ikke er velbehandlet. Astma-Allergi Danmarks undersøgelse viser, at 40 procent af alle pollenallergikere oplever forringet livskvalitet på grund af deres allergi.
- Mange pollenallergikere føler, at deres allergi forhindrer dem i at gøre bestemte ting og leve deres liv, som de ønsker. Hvis man har det sådan, er det en god idé at søge råd og vejledning, så man sikrer, at ens allergi er velbehandlet, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Gode råd til dig med pollenallergi

  • Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarslinger. Du fx hente Astma-Allergi Danmarks pollen-app til din smartphone, så du altid har det aktuelle pollental på dig.
  • Husk din medicin.
  • Undgå eller begræns udendørsaktiviteter såsom idræt, hvis du får svære symptomer.
  • Mindsk pollen i øjnene ved at bruge solbriller eller cykelbriller.
  • Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
     
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
8. juli 2019, 13:00
En tredjepræmie i Eurojackpot og Millionærgarantien gav tre nye millionærer i weekenden.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring