Lette tagkonstruktioner med tegl

Med ”Ravensberger Light”-teglsten er det nu muligt at lægge tegltag på spinkle tagkonstruktioner.
Foto: XL Byg
Med ”Ravensberger Light”-teglsten er det nu muligt at lægge tegltag på spinkle tagkonstruktioner.
Hus og have:

En opgradering fra let tag til teglsten virker for mange husejere uoverskueligt, da det ofte er forbundet med høje omkostninger og væsentlige forstærkninger af tagkonstruktionen. Men med ”Ravensberger Light”-teglsten er det nu muligt at lægge tegltag på spinkle tagkonstruktioner. Stenen vejer kun det halve af konventionelle teglsten.


Minimal forstærkning ved skift fra let tag til tegl

Typehuse fra tresserne og halvfjerdserne er ofte bygget med spinkle tagkonstruktioner, der er konstrueret til eternittag, tagpap eller bliktag. Nu kan du hjælpe boligejerne med at opgradere taget til teglsten med minimal forstærkning af spær/lægter, samt til en økonomisk overkommelig pris. Den anerkendte producent Meyer Holsen har nemlig med Ravensberger Light gjort det muligt at tilbyde teglsten til spinkle tagkonstruktioner. Ravensberger Light er fremstillet af 100 % ren skifer-ler. Den er både slidstærk og let. Den vejer således kun 2,2 kg, hvilket er 27,5 kg. pr. m2. Knap det halve af, hvad et konventionelt tegltag vejer.

Høj brændingstemperatur mindsker vedligeholdelsen og forlænger levetiden

Rent skifer-ler og høj brændingstemperatur er hemmeligheden bag de lette teglsten. – Det har stor betydning for teglstenene, hvor høj brændingstemperaturen er. Jo højere temperatur, desto mindre vand indeholder teglstenene. Det betyder, at Ravensberger Light kun optager 3-4 % fugt. Teglstenene er dermed godt sikrede mod frost- og tøskader samt begroninger. Den lave vandoptagelse betyder endvidere, at stenene er godkendt til anvendelse på ned til 10 graders taghældning, fortæller Jan Darø, Produktchef ved XL-BYG.
Ifølge produktchefen, er Ravensberger Light op til 250 % stærkere end EU lovgivningen foreskriver, og tagstenene forventes derfor at kunne holde i op til 70 år. Dertil kommer, at teglstenenes store modstandskraft over for alger og begroninger sikrer mindre grad af vedligeholdelse end ved ”typiske” teglsten.

Anderledes æstetisk udtryk

Teglstenene findes i naturrød, lavarød engoberet, dybsort engoberet, grafik krystal engoberet og glaseret sort. Her er det værd at bemærke, at den engoberede overflade stadig er diffusionsåben, men mindre modtagelig over for f.eks. mos og alger. De mange forskellige farver og overflader, der er at vælge imellem, giver husejerne mulighed for at ændre husets udseende, så det passer lige netop til den enkeltes personlige smag.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
22. november 2019, 11:00
Dagbladet Børsen har kåret 15 gazellevirksomheder i Skive kommune hvoraf 11 er nye på listen.
21. november 2019, 15:30
De danske børnefamilier har fået øjnene op for feriecentret på Mors, der har igangsat de største investeringer i ti år. Med den kommene investering på 13 mio. kroner, er der investeret godt 20 mio. kroner de sidste par år.
22. november 2019, 09:00
Skøjtebanen i Skive er ved at blive gjort klar til, at vi kan komme ud og skøjte på den, og det er Finn, der sørger for, at isen holder.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring